dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
18.5 C
Amsterdam
0
(0)

Cassaveproject Brokopondo, ondersteunt door ROGB, gestart

lees ook ...

Bee hekelt verdeeldheid en gebrek aan transparantie in grond...

Marinus Bee, voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA) en secretaris van de politieke partij ABOP, heeft tijdens het radioprogramma ‘Welingelichte Kringen’ zijn ontevredenheid geuit over het huidige...

Directeur Hermien Pavion van het Directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport, heeft op 20 juli jongstleden het startsein gegeven aan het cassaveproject in het district.

Het directoraat geeft ondersteuning aan de kleine landbouwers van het district Brokopondo te Brownsweg. Met dit project wil men de landbouwers in het binnenland stimuleren  omzelf hun gewassen te planten om hun district tot ontwikkeling te brengen.

Het gaat om een cassaveproject, waarbij kleine landbouwers de kneepjes van het planten van cassave worden bij gebracht. De landbouwers worden niet aan hun lot overgelaten, maar krijgen de nodige scholing en feedback van het directoraat.

Het directoraat heeft als doel, duurzame agrarische ontwikkeling te brengen in het binnenland van Suriname. Dit project heeft daarom een duurzaam karakter. Er zal een afwateringssysteem worden aangelegd. Als dit is aangelegd hoeft men niet elk jaar een nieuw stuk land open te stoten. Hierdoor kan er langer op een kostgrond worden geplant.

Een van de doelstelling van DAOB is om werkgelegenheid te creëren, en voedsel zekerheid te garanderen. Door deze methode kan de omgeving na verloop van tijd worden voorzien van cassave. Directeur Pavion gaf aan dat het directoraat graag een ieder tegemoet wil komen, maar dat de middelen  beperkt zijn. “Als je in het bezit bent van een stukje land en je bent serieus bezig en middelen zijn toereikend, wil DAOB graag helpen.”

Districtscommissaris Ludwig Mendelzoon is van mening, dat de cassaveaanplant veel mogelijkheden biedt aan het district Brokopondo, onder andere: Het district wordt financieel sterker en zeker voor de bewoners die aan duurzaam landbouw willen beginnen op grote schaal, verder zelfredzaamheid alsook zelfvoorzienendheid. Daarnaast is voedselveiligheid ook van belang voor het district.

Landbouwer Marlon Edeling, die heel dankbaar was voor de hulp, zei: “Dit is een stap in de goede richting, wij zijn er lang nog niet, maar dit geeft hoop.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCassaveproject Brokopondo, ondersteunt door ROGB, gestart