woensdag 29 november 2023
25.5 C
Paramaribo
3.6 C
Amsterdam
5
(2)

Cassavefabriek Para is afgeschreven

lees ook ...

Presidentiële werkgroep start huis-aan-huis onderzoek in Flo...

De presidentiële werkgroep Wijken in Ontwikkeling (WIO) is van plan binnenkort te beginnen met een wetenschappelijk buurtonderzoek in Flora B en de omliggende gebieden. Het hoofddoel is het verzamelen...

In december 2012 werd de cassavefabriek in gebruik genomen door de regering Bouterse. De financiering werd gedaan door China en de regering die toen ook miljoenen heeft geinvesteerd hierin. Het bedrijf is korte tijd operationeel geweest. Nu is deze fabriek die ondergebracht was bij Defensie door de huidige regering onbruikbaar verklaard.

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft meegedeeld in De Nationale Assemblee  dat de cassavefabriek in Para, na inventarisatie  onbruikbaar is gebleken. Machines zijn gesloopt en er is meerdere keren ingebroken. Verder is er bij de opzet geen rekening gehouden met voedselveiligheid en standaarden.

De fabriek is nu overgedragen aan LVV, omdat het gaat om de agrarische sector. Sewdien had zich eerder ter plekke georiënteerd, en noemde wat is aangetroffen, ‘triest’.  “Aan het gebouw kan een andere bestemming worden gegeven, maar de apparaten zijn niet meer bruikbaar.”

Bewoners van Matta en omgeving die aan markoesateelt doen, hopen het gebouw te kunnen gebruiken voor de verwerking van hun fruit.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCassavefabriek Para is afgeschreven