donderdag 30 maart 2023
30 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
0
(0)

Cashpoints voor de kleine man in het hele land

lees ook ...

Leerlingen OS Gijsbertusstraat bezoeken ministerie van LVV v...

Leerlingen van het zesde leerjaar van de openbare school Gijsbertusstraat hebben een bezoek gebracht aan het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) voor een agrarische tocht. Onder deskun...

De regering is een samenwerking aangegaan met de bankiersvereniging en BNETS  om meer Surinamers en in het bijzonder kleine ondernemers, marktventers en personen die in het bestand van Sociale Zaken voorkomen, toegang te geven tot het bancaire systeem. Hiertoe werd op woensdag 28 juli 2021 op het kabinet van de vicepresident een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen de bankiersvereniging en de ministers van Financien en Planning en Sociale Zaken en Volkshuisvesting.

De acties binnen het plan zullen ertoe moeten leiden dat Surinamers, ongeacht waar van het land zij zich bevinden, optimaal bankzaken kunnen doen. De samenwerking heeft als doel om meerdere cashpoints (ATM’s) op te zetten, waar ook personen in het achterland makkelijk toegang zullen hebben tot geld.

Tijdens de persconferentie die na de ondertekening is gehouden op het ministerie van SoZaVo, hebben verschillende uitvoerders een uiteenzetting gegeven over hoe het systeem zal werken. Op 31 juli 2021 zal met de ingebruikname van een cashpoint te Guyaba het project gelanceerd worden.

Minister Ramsaran zegt dat met dit project het verstrekken van voedselpakketten volledig weg zal komen te vallen. Er zal hulp gegeven worden door middel van het verstrekken van subsidies aan behoeftigen, via het bancaire systeem. Er zullen verschillende cashpoints worden opgezet, zodat burgers niet te hoge kosten hoeven te maken om deze te bereiken. SoZaVo-directeur Melitia Sentelia zegt dat financial inclusion al jarenlang een gekoesterde wens is. Zij acht het van eminent belang dat burgers effectief en efficiënt toegang hebben tot het bancaire systeem.

BNETS-directeur Kenneth Hendrison noemt het een belangrijke stap om te gaan richting het verbeteren van het financieel landschap in Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCashpoints voor de kleine man in het hele land