dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
18.5 C
Amsterdam
5
(1)

Carl Breeveld moet dringend medisch behandeld worden in het buitenland

lees ook ...

De bekende Surinamer Carl Breeveld is ziek. Hij is dringend aan medische behandeling toe, die niet mogelijk is in Suriname. Zijn familie en vrienden zijn een crowdfunding gestart. Men hoopt 30.000 euro op te halen in Nederland en 15.000 euro in Suriname. Donatie is mogelijk via de GoFundMe pagina, een online fundraising platform, waar er al geld wordt gestort hiervoor, en de stichting Man mit’ man. De kosten bedragen 45.000 euro.

Breeveld is parlementariër geweest van de politieke partij Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (Doe). Hoogstwaarschijnlijk heeft hij volgens zijn familie uitgezaaide prostaatkanker en moet op zeer kort termijn naar Nederland  voor de behandeling  hiervan. Hij kan geen beroep doen op een Nederlandse organisatie, omdat hij Surinamer is.

Carl Breeveld staat bekend als motivational speaker, politicus, dominee en docent bij zowel het Apollos Training Instituut als de Harvest Bijbelschool.

Politieke partij Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (Doe) en Stichting Man Mit Man hebben een oproep tot ondersteuning gedaan. Donaties mogen ook via de Stichting Man Mit Man worden gestort.

Tussen 2010 en 2020 was hij volksvertegenwoordiger namens DOE. Hij werd als enige kandidaat van zijn partij gekozen om zitting te nemen in De Nationale Assemblee. Na de verkiezingen van 2020, besloot Breeveld om zijn theologische studie voort te zetten. Hij is 67 jaar oud.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCarl Breeveld moet dringend medisch behandeld worden in het buitenland