zaterdag 25 maart 2023
29.4 C
Paramaribo
8.5 C
Amsterdam
0
(0)

Caricom Youth Officers Corps geïnstalleerd

lees ook ...

Velddag in proeftuin met gemengde teelt te Saramacca

De wetenschapper Rawieskoemar Chatterpal Msc van het Centrum voor Landbouwkundig Onderzoek in Suriname (CELOS) heeft aan ongeveer twaalf boeren uit verschillende districten informatie verstrekt over h...

Elf jongeren zijn door de directeur van Jeugdzaken, Genti Mangroe, geïnstalleerd in de functie van Caricom-jeugdofficiers, oftewel Caricom Youths Officers (CYO’s) voor Suriname voor een periode tot juni 2024. Deze jongeren zijn voorgedragen door de Caricom-Jeugdambassadeurs (CYA’s) voor Suriname op basis van hun inzet en profilering in het jeugdwerk.

Bij deze gelegenheid werden ze toegesproken door zowel de directeur van Jeugdzaken als Mitesh Bhaggoe, interim-directeur Nationaal Jeugd Instituut. Beide functionarissen benadrukten het belang van communicatie en samenwerking tussen de jeugdofficiers en de jeugdambassadeurs, daar de actualisatie en implementatie van het Caricom Youth Development Action Plan (CYDAP) de hoogste prioriteit geniet binnen het Caricom Youth Ambassadors Programme.

Het CYDAP is volgens Mangroe een document dat de nieuwbakken jeugdofficiers tot zich moeten nemen met de bedoeling het te vertalen naar directie acties ter verhoging van het welzijn van de Surinaamse jongeren. De directeur deed een beroep op de jeugdambassadeurs om de jeugdofficiers in hun taken te ondersteunen.

De geïnstalleerde Caricom-jeugdofficiers zijn: Ceejay Wiebers, Julencia Slamet, Vergey Miles, Nafia Lalmahomed, Jason Saiman, Duncan Pinas, Sanisha Autar, Isabella Finkie, Sunaina Mohan, Regilio Karijoredjo en Arantxa Swedo. Allen zijn personen jonger dan dertig jaar die zich hebben geprofileerd als jeugdleider of jeugdactivist en hebben bewezen betrokken te zijn bij het jeugdwerk.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCaricom Youth Officers Corps geïnstalleerd