Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Caricom-waarnemersmissie constateert geen fraude bij Surinaamse verkiezingen

Geplaatst

op

Dora James Van De Caricom Waarnemersmissie Zegt Dat Er Geen Fraude Is Geconstateerd Bij De Surinaamse Verkiezingen. Foto Nii

De Caricom-waarnemersmissie heeft bij de verkiezingen van 25 mei geen fraude geconstateerd. Deze informatie hebben zij vandaag (Surinaamse tijd) gedeeld tijdens een persconferentie. “De algemene-, vrije- en geheime verkiezingen zijn transparant en efficiënt verlopen, zei Dora James, die de leiding had over de Caricom Electorale Observatie Missie.

De mededeling is gebaseerd op de observaties die de waarnemers in verband met de verkiezingen hebben uitgevoerd. De Caricom waarnemers vertoeven sinds 18 mei in Suriname voor observatiewerkzaamheden. Suriname krijgt voor wat betreft de getroffen COVID-19-preventiemaatregelen in het belang van de veiligheid en gezondheid van de burgers op de verkiezingsdag een pluimpje van de Caricom-missie. “Vanuit onze observatie vind ik dat Suriname het overweldigend goed heeft gedaan.”

James zei dat er gedurende de missie door haar team geen feitelijkheden zijn geconstateerd die duiden op fraude. “We hebben besloten om ook de verre districten aan te doen, omdat vanwege de bezorgdheid die is geuit door bepaalde personen dat die gebieden gevoelig zijn voor fraude.” James zei dat ondanks de uitgestrektheid van het landschap van Suriname haar team er alles aan heeft gedaan om landelijk een zo breed mogelijke spreiding te hebben.

“We hebben gesproken met alle politieke partijen op de verkiezingsdag. Alle partijen hebben aangegeven dat alles goed verloopt.” Supervisor James zegt verder dat behalve de klacht dat zaken langzaam verliepen, er geen noemenswaardige klachten waren, zei James.

Culturu.com

6 Reacties
6 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Wisk
woensdag 27 mei 2020 17:37

Ja geen fraude of ze doen alsof er geen fraude is, maar ze hebn wel gezord voor grote spanning om de RR lijsten te verwisselen, er waren ook dubbele DNA stembiljeten in 1 gevoud, daarover praat niemand!!!

Wisk
woensdag 27 mei 2020 18:08

En vanwaar komen die Haitianen op Coronie? Wanneer zijn ze Surinamers geworden? Anderen die in Suriname al meer dan 10 jaren wonene en werken worden nog steeds belasert met hun nationaliteit en de Haitianen worden binnen 1 dag gelijk Surinamers?? Hahaha Geweldig van deze regering. Nu pas zie je waarvoor die gestolen geld van 200 miljoen USD gebruikt wordt, het is omkoperij!!!!

Ricado:op.Caricom-waarnemersmissie consta
woensdag 27 mei 2020 21:13

Dit is echt’n lachertje.Er zijn mobiele filmpjes gemaakt waar je kan zien hoe er dingen uit die afgesloten Aluminium kis wordt weggehaald en iets anders er in wordt gezet waar notabene ‘n politie man bij staat en een man met opzet er voor komt staan om het bedrog te dekken.kist wordt met een sleutelgeopend,en die bigie tanta loopt met het hele gezelschap de andere kant op. O mijn God,en van die Haïtiaanen die worden gebracht met een busje en worden opgewacht door militairen,en begeleidt naar die stemlokaal? 😲👹😬.iedereen over de hele wereld kan die filmpjes zien hoe hun niet? Hier… Lees verder »

Ricado:op.Caricom-waarnemersmissie consta
woensdag 27 mei 2020 22:24

We gaan hier verder ja. Oké je rijd het stuk wie moed dat betalen? Een heeft het over productie om de economie opgangtebrengen. Bouterse heeft suriname in een gigantische schulden last gestort die niet 1,2,3 optelossen het is een gigantische schuld die je niet zomaar oplost . Er moet misschien een compromis gesloten worden met kwijtschelding en de aandelen in het olie deal die China ook heeft met suriname. Maar ik zie het anders, al die adviseur die hem hebben raad gegeven hebben eerst een deal gesloten met hem ,en dan weer aan de kant zijn gezet hun vergoeding ongedaan… Lees verder »

Dino
donderdag 28 mei 2020 00:48

Gelijk heb je. Derde wereld landen is altijd een rotzooitje. Politie krijgt de opdracht niet in te grijpen als met extra dozen gestrooid word. Ze kijken maar zien het niet. Corruptie op en top. En waarom roept santoki niet de overwinning uit..

Frits
donderdag 28 mei 2020 00:49

500.000 tellen ze wen week Nederland telt miljoenen 1 dagAdvertentie

Suriname

Nationaal Resocialisatieplan 2020 van belang voor maatschappelijke ontwikkelingen

Geplaatst

op

Minister Getrouw 300x200

Minister Stuart Getrouw heeft de herziende versie van het Nationaal Resocialisatieplan 2020 overhandigt aan de directeuren van het Ministerie van Justitie en Politie. De herziening van het plan was noodzakelijk vanwege de maatschappelijke ontwikkelingen en de waarborging van de rechtsbescherming en adequate veiligheid voor de gehele samenleving.

Het document is op maandag 13 mei door de justitieminister overhandigt aan de directeur Operationele Diensten, Olton Helstone en de directeur Justitie, Marianne Chin A Fat. Het doel van dit plan is om te voorkomen dat de gedetineerden na het uitzitten van hun straf terugkeren in de gevangenis.  Volgens directeur Helstone is het erg belangrijk dat wij als land niet werken aan een draaideur crimineelsysteem. “Het streven is erop gericht om met de uitvoering van het resocialisatieplan het recidivecijfer van ongeveer 45 % dat een stijgende trend vertoont, terug te dringen”. Het herziende Nationaal Resocialisatieplan is te rekenen vanaf 01 mei 2020 voor de periode van vijf jaren en dus tot 01 mei 2025.

Volgens de ministeriële beschikking moet het resocialisatieproces geschieden aan de hand van een daartoe ontwikkeld nationaal resocialisatieplan dat steeds voor een periode van vijf jaar door de minister van Justitie en Politie wordt vastgesteld.

Bron: NII

Lees verder

Suriname

Namen nieuw Surinaams kabinet bekend

Geplaatst

op

Ronie Brunswijk En Chan Santokhi. Beeld Youtube

De namen van de nieuwe ministers die deel zullen uitmaken van de regering die donderdag 16 juli aantreedt zijn bekend. Zoals al bekend is wordt Chandrikapersad Santokhi president van de Republiek Suriname, terwijl Ronnie Brunswijk de vicepresident wordt.

Het ministersteam is als volgt:

VHP: Albert Ramdin, minister van Buitenlandse Zaken & Internationale Samenwerking. Hij is ook eerste vervanger van de vicepresident. Armand Achaibersing van Financiën & Planning; Volksgezondheid: Amar Ramadhin; Arbeid: Rishma Kuldipsingh; Defensie: Krishna Mathoera; Openbare Werken: Riad Nurmohamed; LVV: Prahlad Sewdien; Economische Zaken, Ondernemerschap & Technologische Innovatie: Saskia Walden.

ABOP: Natuurlijke Hulpbronnen: David Abiamofo; Justitie & Politie: Kenneth Amoksie; Grond- en Bosbeheer: Diana Pokie; Regionale Ontwikkeling: Gracia Emanuëls; Transport, Communicatie en Toerisme: Albert Jubitana.

NPS Onderwijs, Wetenschap & Cultuur: Marie Levens en Ruimtelijke Ordening & Milieu: Silvano Tjong-Ahin.

PL: Binnenlandse Zaken: Bronto Somohardjo en Sociale Zaken & Volkshuisvesting: Hanif Ramsaran.

Ondanks de kritieken op bepaalde personen in het regeerteam zijn de namen zoals die op sociale media circuleerden correct. Op Bronto Somohardjo is er behoorlijk kritiek geleverd. Zo vragen personen binnen de samenleving zich af of er geen andere personen zijn dan de zoon van PL-voorzitter Paul Somohardjo om minister te worden. In eerste instantie zou vader Somohardjo zelf minister worden. Echter kwam hij later daar op terug.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen