donderdag 13 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.1 C
Amsterdam
5
(1)

Caricom-voorzitter Santokhi vraagt aandacht voor situatie Haïti

lees ook ...

Vakbond OWOS bij regeringsgebouw voor bespreking EBS-geschil...

De leden van de OWOS, de vakbond bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS), zijn naar het regeringsgebouw gegaan. Waarnemend president Ronnie Brunswijk zal de bond en een delegatie van de Unie...

Er is door president Chandrikapersad Santokhi, die momenteel de rol van Caricom-voorzitter vervult, in een protocollaire zitting van de Permanente Raad van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) aandacht gevraagd voor de situatie op Haïti. Santokhi gaf aan dat dit land een bijzonder punt van zorg is voor de Caricom. 

“De opkomende humanitaire crisis in Port-au-Prince en andere regio’s eisen de aandacht van de internationale gemeenschap,” zegt de Caricom-voorzitter. Hij sprak in aanwezigheid van secretaris-generaal, Luis Almagro.

Santokhi benadrukte dat Haïti, als lid van de internationale gemeenschap, moet worden gesteund, op hun voorwaarden en op basis van een door Haïtiaans geïnitieerd plan. Verder merkte hij op dat het land alleen hulp kan krijgen op basis van een plan, dat moet komen van hun regering. Hierbij is betrokkenheid op regionaal en internationaal vlak nodig.

De Caricom-voorzitter wees erop dat het ook belangrijk is voor de OAS om aandacht te besteden aan de ontwikkelingsuitdagingen waarmee de kleine economieën in de regio worden geconfronteerd. “Ik hoop dat de kwestie van het voorstel voor de multidimensionale kwetsbaarheidsindex van de Caribische Gemeenschap op de politieke agenda van de OAS kan worden opgenomen,” zei hij verder.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCaricom-voorzitter Santokhi vraagt aandacht voor situatie Haïti