maandag 24 juni 2024
26.6 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
0
(0)

Caricom-voorzitter Santokhi: “Leiders vastberaden om regionale handel te stimuleren”

lees ook ...

Oud-president Ronald Runaldo Venetiaan is vandaag 88 jaar

Oud-president Ronald Venetiaan is 88 jaar oud geworden vandaag. Hij werd in 1991 gekozen tot president van ons land. In 2000 en 2005 werd hij herkozen. Hiermee is hij de langst zittende president van ...

President Chandrikapersad Santokhi is tevreden over het verloop van de 43ste Caricom-vergadering van regeringsleiders en staatshoofden. De nieuwbakken Caricom-voorzitter tevens president van de Republiek Suriname, zegt dit naar aanleiding van de overweldigende participatie, gesprekken en de besluiten die genomen zijn tijdens de meeting. Vertegenwoordigers van de aanwezige landen, internationale en regionale organisaties hebben gedurende de conferentie ook van de gelegenheid gebruikgemaakt om bilaterale gesprekken te voeren.

Vijftien lidstaten hebben deelgenomen aan de conferentie, waarvan drie virtueel. Daarnaast hebben vier geassocieerde landen deelgenomen aan de conferentie. Verder hebben dertien regionale en internationale organisaties en instituten geparticipeerd. In totaal waren ongeveer tweehonderd afgevaardigden van de deelnemende landen en organisaties aanwezig.

De Caricom-lidlanden zijn het met elkaar eens dat er een andere en intensievere aanpak nodig is om de uitdagingen, waarmee de regio momenteel kampt, aan te pakken. Er zijn volgens de Caricom-voorzitter besluiten genomen die de manier waarop er wordt samengewerkt, zal verbeteren. Dit zal leiden tot het formuleren en uitvoeren van beleid met het oog op het verbeteren van het integratieproces en het leven van burgers van de regio.

Volgens de voorzitter zijn de leiders vastberaden om de handel in de regio optimaal te stimuleren. Daarmee zullen er garanties worden geboden, waardoor Caricom-burgers kunnen profiteren van de daaruit voortvloeiende voordelen. Ook hebben de leiders afgesproken zich intensief in te zetten voor het beschikbaar krijgen van klimaatfinanciering. De voorzitter zegt dat de middelen noodzakelijk zijn voor de landen om zich te beschermen tegen de dreigingen van klimaatverandering.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCaricom-voorzitter Santokhi: “Leiders vastberaden om regionale handel te stimuleren”