woensdag 24 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
0
(0)

Voorzitter Chandrikapersad Santokhi opent CARICOM summit

lees ook ...

Dodelijke afloop bij gewapende overval in Livorno: verdachte...

Vanochtend heeft zich een tragische gebeurtenis voorgedaan in het politieressort Livorno, waarbij een 39-jarige persoon met de initialen R.K. het slachtoffer is geworden van een gewapende roofoverval....

De achtste CARICOM-Cuba summit op Barbados werd op 06 december geopend met de openingstoespraak van de Surinaamse President en CARICOM voorzitter Chandrikapersad Santokhi. Op deze bijeenkomst wordt onder andere het 50-jarige partnerschap tussen de CARICOM en Cuba herdacht.

De CARICOM-voorzitter heette de aanwezigen en in het bijzonder de delegatie van Cuba onder leiding van Excellentie Miquel Díaz-Canel Bermudez van harte welkom. Deze Zuid-Zuid-samenwerking wordt gezien als een moedige daad, gestart door Barbados, Guyana, Jamaica en Trinidad en Tobago, die door de jaren heen sterk is gaan groeien. De CARICOM-gemeenschap heeft in de afgelopen 50 jaar standvastigheid en solidariteit getoond die hebben geresulteerd in duurzame banden van vertrouwen, respect, vriendschap en samenwerking.

Het signaal dat de CARICOM zal blijven geven, is onmiddellijke stopzetting van het financiële, commerciële en economische embargo dat wordt gevoerd tegen Cuba. Op basis van het Handvest van de Verenigde Naties, is het embargo een overtreding en wel op het verbod van inmenging en ingrijpen, verbod op dreiging en gebruik van geweld en het recht op zelfbeschikking. Ook Suriname ondersteunt het opheffen van het embargo tegen Cuba.

De CARICOM-voorzitter sprak verder de hoop uit dat er openhartige discussies zullen plaatsvinden over de diverse uitdagingen zoals landbouw en voedselzekerheid, klimaatverandering en de gevolgen. Deze discussies moeten resulteren in collectieve acties die de CARICOM-lidlanden en hun volkeren ten goede moeten komen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVoorzitter Chandrikapersad Santokhi opent CARICOM summit