dinsdag 28 november 2023
27.3 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
0
(0)

Caricom staatshoofdenvergadering in Suriname

lees ook ...

Malariavaccin voor Kameroen biedt uitkomst

Het malariavaccin Mosquirix is vier jaar lang getest op kinderen in Ghana, Kenia en Malawi. De resultaten waren goed. Men kan rekenen op 30 procent bescherming per dosis. Kameroen kreeg als eerste Afr...

In juli wordt de 43ste Caricom Staatshoofdenvergadering in Suriname gehouden. Een aantal van 18 staatshoofden en 75 ministers worden in ons land verwacht aan het begin van juli. Suriname in de persoon van president Chandrika Santhoki zal de voorzitterschap van dit orgaan overnemen. Deze ontmoeting zal Suriname in de schijnwerpers zetten. De voorbereidingen worden nu in volle gang.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) vindt dat de planning goed verloopt. In verband hiermee wordt de wegstrekking van Paramaribo tot Zanderij opgeknapt en voorbereid om de delegaties te ontvangen.

Ricardo Bhola, districtscommissaris van Paramaribo Noord-Oost zegt dat deze werkzaamheden starten binnen enkele weken. De weg van Paramaribo naar Zanderij, die dwars door drie districten loopt, wil men herasfalteren. Bhola zegt ook dat er nu meer ruimte op de begroting is om zoiets te doen. Deze activiteiten vallen onder projecten, die nu kunnen worden uitgevoerd, om achterstanden in te halen, maar hij vraagt ook geduld voor het ongemak dat deze werkzaamheden, die wekenlang, 24 uur per dag  uitgevoerd zullen worden, met zich mee zullen brengen. Hulp van de IMF is volgens hem hierin onmisbaar geweest.

Verder zegt hij dat er Surinaamse aannemers  zoals Tonga Langa hierbij, ingezet worden om het wegennet aan te pakken.

De gemeenschappelijke markt van de landen staat hoog op de agenda, maar ook het zakendoen op elkaars markt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCaricom staatshoofdenvergadering in Suriname