Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Caricom Staatshoofden en Regeringsleiders in spoedvergadering in verband met COVID-19

Geplaatst

op

Spoedvergadering Caricom 2 640x480

Vicepresident Ashwin Adhin heeft namens Suriname aan het hoofd gestaan van een delegatie die heeft deelgenomen aan de “9e Speciale spoedvergadering van de Staatshoofden en Regeringsleiders van de Caribische Gemeenschap (CARICOM)”, welke gehouden is op 15 april 2020 via videoconferentie, onder voorzitterschap van Prime Minister Mia Mottley.

De delegatie bestond verder uit de ministers van Buitenlandse Zaken en Volksgezondheid, respectievelijk Yldiz Pollack-Beighle en Antoine Elias, en de directeur Nationale Veiligheid, Daniella Veira.

De diverse Caribische leiders hebben onder meer benadrukt de grote behoefte in de regio voor medische attributen waaronder PPE’s en test kits.

Verder is de noodzaak aangegeven van geïntensiveerde coördinatie en gezamenlijk betrekken van voornoemde medische attributen.

Benadrukt is dat het essentieel is dat de regio als een eenheid optreedt om de verspreiding van het virus tegen te gaan, maar met name om de regio economisch weerbaar te maken. Om de economische consequenties die de regio meemaakt als gevolg van de COVID-19 pandemie op te vangen, zullen dan ook gerichte démarches worden ondernomen richting regionale en internationale financiële instituten (CDB en de IMF).

Tijdens de topontmoeting hebben de regeringsleiders zich ook gebogen over de regionale kansen binnen de CSME die moeten worden gemaximaliseerd om de economieën zoveel mogelijk te beschermen tegen de negatieve gevolgen van de maatregelen die landen hebben genomen in de strijd tegen de verdere verspreiding van het virus.

De Surinaamse delegatie heeft het bovenstaande met betrekking tot de noodzaak voor economische maatregelen ter verlichting van de ontstane crisis in de Caraïbische Regio, ondersteund.

Suriname heeft zich ook sterk gemaakt voor intensievere samenwerking tussen landen met name in grensgebieden, de noodzaak voor het hebben van een voedselveiligheidsplan voor lidlanden en de rol die wij als land kunnen vervullen bij de implementatie van een regionaal voedselveiligheidsbeleid.

Ook heeft de vergadering onder andere ingestemd met de noodzaak voor het hebben van een gezamenlijk gezondheidsprotocol alsook een gezamenlijk protocol ter handhaving van de grenscontrole.

Voorts wordt vermeld dat de vergadering belangrijke presentaties heeft doorgenomen van Regionale Instituten en Organen waaronder CARPHA alsook de CDB.

De Surinaamse delegatie heeft de vergadering bijgewoond via de Digitale Conferentie Zaal op het Ministerie van Buitenlandse Zaken van de Republiek Suriname.

Bron: NII

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments


Advertentie

Suriname

Vervolging tegen alle agenten betrokken bij dood George Floyd

Geplaatst

op

Anp 413151086

De openbaar aanklager zal alle agenten die betrokken zijn bij de dood van de 46-jarige George Floyd worden vervolgd. Ze worden vervolgd voor moord zonder enige voorbedachte rade. Het gaat in totaal om 4 agenten die aangeklaagd worden.

“Een belangrijke stap voor rechtvaardigheid is dit”, zegt de Amerikaanse Senator Amy Klobuchar. Het is eerder bekend gemaakt via Twitter.

Eerder heeft agent Chauvin bij de arrestaties met zijn knie de hals van Floyd gedrukt tegen de grond. Om de lang aanhoudende druk is Floyd om het leven gekomen. Op die bewuste dag heeft Floyd met vals geld bij een winkel betaald. De arrestaties is hierna gefilmd en verspreid over de hele wereld.- Culturu.com

Lees verder

Suriname

COVID-19 besmettingen in Suriname gestegen met 8

Geplaatst

op

1 Breaking News

De COVID-19 teller in Suriname is gestegen met 8 personen dit brengt het aantal besmettingen naar 82.

Op de website is duidelijk te zien dat de actieve cases nu gesteld zijn op 72. 82 personen zijn momenteel positief getest. Sinds gisteren zijn de COVID regels in Suriname verscherpt. De vicepresident van Suriname, Ashwin Adhin de nieuwe regels aangekondigd. Er geldt momenteel een Total- Lock down in het land. – Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen