donderdag 2 december 2021
26 C
Paramaribo
4.6 C
Amsterdam
0
(0)

Caricom-staatshoofden beleggen spoedvergadering over Covid-pandemie

lees ook ...

Heringerichte Nieuwweergevondenweg opgeleverd

De Nieuwweergevondenweg is heringericht. Dinsdag heeft  de eindoplevering plaatsgevonden. “Een modelweg waarbij gebruik is gemaakt van nieuwe technologie,” zei minister Riad Nurmohamed van Openbare We...

President Chandrikapersad Santokhi heeft met een delegatie deelgenomen aan de 16e speciale spoedvergadering van de Caricom-staatshoofden en -regeringsleiders in verband met de Covid-19-situatie in de regio. De vergadering, die via videoconferentie werd gehouden, werd geleid door de zittende voorzitter, premier van Antigua en Barbuda, Gaston Browne.

De Caricom-staatshoofden en -regeringsleiders hebben zich gebogen over de uitdagingen in de strijd tegen de Covid-19-pandemie. De grootste uitdaging waar de regio mee te maken heeft is de verspreiding van het virus in de regio en de opkomst van de deltavariant.

Verder ligt de bezorgdheid in de verhoogde graad van ernstige zieke patiënten welke kan leiden tot een grotere druk op het gezondheidszorgsysteem, overvolle spoedeisende hulp afdelingen, ziekenhuizen zonder zuurstof en ventilatoren. Een andere uitdaging waar mee men te kampen heeft is het feit dat veel mensen nog twijfelen of weigeren om zich te laten vaccineren.

Met deze vergadering zal worden nagegaan hoe de regio nauwer kan samenwerken op het gebied van Covid-19 om de situatie in de regio op dit moment beter te beheersen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCaricom-staatshoofden beleggen spoedvergadering over Covid-pandemie