woensdag 21 februari 2024
28 C
Paramaribo
9.6 C
Amsterdam
0
(0)

Caricom secretaris-Generaal feliciteert Suriname met onafhankelijkheid

lees ook ...

Surinaamse regering belooft meer steun aan ouderen na senior...

Tijdens een hartverwarmende seniorendag in het Family Baldew Events Center aan de Frederikshoopweg werden ruim 300 senioren extra in het zonnetje gezet. Met lof en dankbaarheid sprak het staatshoofd z...

De Caraibische Gemeenschap (CARICOM) viert samen met het volk en de regering van de Republiek Suriname de 47ste Onafhankelijkheidsdag op 25 november 2022.

In een felicitatieboodschap prees secretaris-generaal, Dr. Carla Barnett, de vooruitgang die het land sinds de onafhankelijkheid heeft geboekt, erop wijzend dat het een voorbeeld is van een ‘geest van vastberadenheid en een toewijding om te streven naar groei en duurzame ontwikkeling voor het collectieve welzijn van het land’.

Lees hieronder de boodschap van de secretaris-generaal aan de president van Suriname, Zijne Excellentie Chandrikapersad Santokhi:

“Excellentie:

Namens de Caribische Gemeenschap (CARICOM) wil ik de regering en het volk van de Republiek Suriname feliciteren ter gelegenheid van de zevenenveertigste verjaardag van de onafhankelijkheid van uw land. De vooruitgang die de Republiek Suriname in deze 47 jaar heeft geboekt, is een voorbeeld van een geest van vastberadenheid en een toewijding om te streven naar groei en duurzame ontwikkeling voor het collectieve welzijn van het land.

Excellentie, ik wil de waardering van de Gemeenschap uitspreken voor uw verlicht leiderschap en de scherpzinnige wijze waarop u onze Gemeenschap vertegenwoordigt in uw hoedanigheid van voorzitter van de Conferentie. De Gemeenschap verwelkomt ook de vooruitgang die wordt geboekt op het gebied van gemeenschapsontwikkeling en culturele samenwerking, waaronder gender,jeugd en sport, evenals industriebeleid onder uw leiding als hoofd van het quasi-kabinet van de CARICOM. Het CARICOM-secretariaat bevestigt zijn betrokkenheid bij de regering en het volk van de Republiek Suriname, aangezien het land snel vooruitgang boekt in de richting van het bereiken van zijn doelstellingen voor duurzame ontwikkeling.

De CARICOM is verheugd om samen met het Volk en de Regering van de Republiek Suriname de zevenenveertigste verjaardag van de onafhankelijkheid te vieren en wenst haar beste wensen voor haar voortdurende vooruitgang.”

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCaricom secretaris-Generaal feliciteert Suriname met onafhankelijkheid