Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Caricom-lidstaten buigen zich over coronasituatie in Caribisch gebied

Geplaatst

op

President Santokhi En De Ministers Ramdin En Ramadhin Tijdens De Caricom Vergadering. Foto Cds

Caricom-lidstaten hebben zich gezamenlijk gebogen over de COVID-19-situatie in het Caribisch gebied. De bedoeling van deze bijeenkomst was de COVID-19-situatie in de verschillende landen te evalueren. “COVID-19 is er overal, maar in sommige landen meer dan in andere,” zegt minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking.

Volgens Ramdin is tijdens het evaluatiemoment gebleken dat in sommige Caribische landen COVID-19 zo gering is en dat men wil beginnen aan het hervatten of normaliseren van vluchten van en naar die landen. Tijdens de meeting is verder ingegaan op de zogenaamde Caricom bubble van landen die in zo’n situatie verkeren.

Het gaat nu om onder andere Barbados, St. Vincent, St. Kitts en St. Lucia. Ook is besproken onder welke omstandigheden landen tot de Caricom bubble kunnen worden gerekend. “Er is nog geen definitief besluit genomen. Binnenkort zal er weer een ontmoeting zijn om gericht te praten over de situatie en wanneer overgegaan kan worden tot normalisatie.”

Er moet volgens de minister weliswaar voor gewaakt worden dat de situatie gaat fluctueren. “Het is van groot belang dat er geen ongecontroleerde verspreiding plaatsvindt. Deze landen neigen ernaartoe om vanwege toerisme het luchtruim zodanig open te stellen dat het controleerbaar is. Om weer toeristen te ontvangen, om zodoende hun economie weer te doen opleven.”

De Caricom-lidstaten willen afspraken maken onder welke condities landen personen mogen ontvangen vanuit andere landen. “Dit is belangrijk omdat wij willen overgaan tot normalisatie van het lucht- en waterverkeer. Het is belangrijk dat wij dat doen op een gestructureerde manier,” zegt minister Ramdin.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

Geplande projecten Centrale Markt worden gecontinueerd

Geplaatst

op

Verkoop Centrale Markt. Beeld Youtube

Lopende projecten van de Centrale Markt in Suriname worden normaal voortgezet. Dit zegt de waarnemend marktmeester Gautham Danai. Hij is ondertussen gestart met het aanpakken van de parkeerplaats bij de Vreedzaammarkt. Deze projecten zijn onderdeel van de afspraken die zijn gemaakt bij de overname met oud-marktmeester John Lecton.

Intussen is er al een inventarisatie gemaakt van de actieve verkopers binnen de markt. Het is de bedoeling om personen die buiten de markt verkopen een plek binnen te geven. In de uitvoering wordt de waarnemend marktmeester ondersteund door het districtscommissariaat Paramaribo-Noordoost. Zij voeren regelmatig controlewerkzaamheden uit op naleving van de COVID-19-regels.

Districtscommissaris Ricardo Bhola zegt dat het belangrijk is om de COVID-19-protocollen na te leven. Er wordt ook gekeken naar ordening binnen en buiten de markt. Met de ordening binnen de markt is er volgens Bhola al een aanvang gemaakt. Binnen niet al te lange tijd zal er ook ordening buiten plaatsvinden.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Surinaamse regeringsdelegatie ontvangt petitie van dorpsbestuur Santigron

Geplaatst

op

Anp Verkiezing President 01

De regeringsdelegatie die onlangs een bezoek heeft aan Santigron heeft een petitie in overhandigd gekregen van het dorpsbestuur. In de petitie vragen zij voor aanpak van het waterprobleem, goed begaanbare wegen, de grenskwestie en de veiligheid.  De delegatie stond onder leiding van president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk. 

Voor het eerst hebben een president en vicepresident tegelijk Santigron bezocht en daarom is het hoge bezoek als historisch bestempeld. De delegatie toonde zich ingenomen met de ontvangst. Aan de gemeenschap is gevraagd rekening te houden met het feit dat de regering pas drie maanden aanzit.

De regering is zich ervan bewust dat alles duur is geworden, maar beloofde de gemeenschap dat binnen een jaar alles beter zal worden. Aangegeven werd dat het bezoek aan Santigron zeker niet de laatste zal zijn. Alvast werd vooruitgeblikt op projecten die terug moeten komen in het gebied, zoals het pindaproject.

Net als in zijn toespraak eerder op de dag te Lelydorp hield president Santokhi ook te Santigron de lokale bevolking de financiële problemen van het land voor. Hij gaf onder meer aan dat het pakkettensysteem beter moet en dat degenen die daarvoor in aanmerking komen, dat moeten krijgen.

De distributie zal via het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en het districtscommissariaat geschieden. De bedoeling is echter een bonnensysteem in te voeren. Het staatshoofd benadrukte dat iedereen gelijke kansen moet krijgen en dat dorpskinderen niet achter mogen blijven.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen