donderdag 25 april 2024
24.4 C
Paramaribo
4.4 C
Amsterdam
0
(0)

Caricom landen streven naar importvermindering

lees ook ...

“Oema foe Sranan” 30 april in TBL Cinema

In september 1978 kwam de film “Oema foe Sranan uit” in Nederland. Het is de eerste documentaire over Suriname waarin Sranantongo wordt gesproken. Deze film volgt vier Surinaamse vrouwen namelijk Jett...

Een van de besluiten die door de Caricom-leiders samen zijn overeengekomen tijdens de 43ste reguliere Caricom Staatshoofdenvergadering in Paramaribo, is dat zij tot 2025 de import van producten met 25 procent zullen terugbrengen. Dit, in het kader van het herstellen en versterken van de economie in de regio die inspanningen pleegt voor kwaliteitsverbetering en de garantie op voedselveiligheid. 

In het verlengde van het plan is aan de commissie voor handel en economie de instructie gegeven dat uiterlijk volgend maand niet tarifaire barrières die invloed hebben op de regionale handel weggewerkt worden. Dit zal volgens de voorzitter in het bijzonder gelden voor de agrarische sector. Verder is besloten om in het kader van de versterking van de onderlinge handel en economie, het vrije verkeer van personen en goederen te versoepelen. Nu mogen huishoudelijke-, agrarische- en veiligheidsmedewerkers zich vanwege werk vrijelijk verplaatsen in de regio.

De leiders hebben zich ook gebogen over de situatie in Haïti. Er is een commissie samengesteld die zich verder hierin zal verdiepen. Voorzitter Santokhi zegt verder dat de Caricom-lidlanden zich gezamenlijk zullen inzetten voor het beschikbaar krijgen van klimaatfinanciering. Gezien de kwetsbaarheid voor de dreigingen van klimaatverandering, moet de regio voorzieningen treffen ter bescherming van zichzelf.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCaricom landen streven naar importvermindering