dinsdag 31 januari 2023
23.1 C
Paramaribo
8 C
Amsterdam
3
(1)

CARICOM landen jaloers op Suriname

lees ook ...

Winkels Saramacca leggen geen inkoopnota’s over aan EC...

De Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft op donderdag 26 januari controlewerkzaamheden uitgevoerd in Sarama...

De Surinaamse regerig heeft geruchten gehoord dat sommige CARICOM landen niet tevreden zijn over de aandacht dat aan Suriname en aan Guyana wordt besteed door onder andere de Verenigde Staten van Amerika.

De aandacht is voornamelijk te danken aan de inkomsten van Suriname en Guyana als leidende landen in het Caribisch gebied. Volgens de minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale samenwerking, Albert Ramdin, wordt er van deze twee landen tegenwoordig een leidende rol verwacht welke moeilijk te vertalen is in het CARICOM-proces dat ouder dan 30 jaar is.

Suriname uit de CARICOM?

Indien de leidende rol van deze twee landen niet wordt geaccepteerd binnen de CARICOM, zal er een moeilijke beslissing genomen moeten worden. “We hebben het over een andere sub-regionale overeenkomst. Er is een ander paradigma in opkomst, en we moeten beginnen deel uit te maken van die discussie”, zegt Ramdin.

Dit discussiepunt staat op de agenda voor de eerstvolgende meeting van de presidenten van Suriname en Guyana. “Dit zijn zaken die ze bespreken. Dus we kijken naar het hogere abstractieniveau van de strategische samenwerking. En dat zie ik nog niet in Caricom”, aldus Ramdin.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCARICOM landen jaloers op Suriname