dinsdag 7 februari 2023
25.2 C
Paramaribo
3.1 C
Amsterdam
0
(0)

Caricom geeft ‘Industriele productie’ aan Suriname om uit te werken

lees ook ...

Oud-assembleevoorzitter Simons: “Regering heeft totaal geen ...

Jenny Simons, ondervoorzitter van de NDP, zegt dat de regering totaal geen plan heeft voor Suriname. Er wordt volgens haar een persoonlijk plan uitgevoerd. Dit zei ze zaterdagavond tijdens de kadermee...

De vergadering van Caricom Regeringsleiders op 01 en 02 maart in San Pedro, Belize, heeft uitvoerig gesproken over de ‘single market and economy’ en de bijdrage daarin van de verschillende economische sectoren, zoals de agrarische en toerisme sector.

Vanwege het belang van het versterken van de productie in Caricom, mede in het licht van de recente internationale politieke en medische uitdagingen, is het voorstel om een beleidsdomein ‘industriёle productie’ toe te voegen aan de bestaande beleidsdomeinen. Suriname werd voorgedragen voor deze verantwoordelijkheid om het traject te begeleiden middels het vergaren van data, analyse en beleidsvoorstellen om de industriёle productie te doen toenemen.

Dit voorstel werd unaniem door de vergadering aangenomen. President Chandrikapersad Santokhi gaf aan de additionele verantwoordelijkheid te accepteren. Ons land heeft al de verantwoordelijkheid voor ‘gender, sport, cultuur en jeugd’.

In de komende weken zal de President met zijn collega’s en ook met vertegenwoordigers van international en regionale organisaties, alsook met het regionale en nationale bedrijfsleven, contact opnemen op een actie plan te formuleren. Dit plan zal in juli, tijdens de Reguliere vergadering van Caricom Regeringsleiders in Paramaribo worden gepresenteerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCaricom geeft 'Industriele productie' aan Suriname om uit te werken