woensdag 8 februari 2023
24.4 C
Paramaribo
-1.3 C
Amsterdam
0
(0)

Caricom Development fund ondersteunt Suriname

lees ook ...

Hoopvolle handreiking Actiegroep Slavernijmonument naar NCS ...

Geïnitieerd door het Nationaal Comite Slavernijverleden (NCS) is er een ontmoeting en overleg geweest tussen de Actiegroep Slavernijmonument onder leiding van Iwan Wijngaarde, de opdrachtgever van het...

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale 12 (BIBIS) had op zaterdag 09 april jongstleden een ontmoeting met de Chief Executive Officer van het Caricom Development Fund (CDF), Rodinald Soomer in het CDF-kantoor te Bridgetown, Barbados. Het onderhoud was een follow-up van eerdere gesprekken met een Surinaamse regeringsdelegatie.

De minister en de CDF-functionaris spraken onder meer over het ontwikkelen van een landenprogramma en de ondersteuning die het CDF daarbij zou kunnen verlenen. Er werd een indicatieve allocatie van circa 10 miljoen USD aangeboden welke verder zal worden verwerkt zodra Suriname de nodige randvoorwaarden heeft afgerond.

Het ligt in de bedoeling om medio april 2022 verdere gesprekken met een CDF-delegatie te voeren in Suriname. Gebieden waarvoor ondersteuning van het CDF zou kunnen worden verkregen betreffen onder andere: klein- en middelgrote ondernemingen  (bijvoorbeeld voor toegang tot krediet), infrastructuur, hernieuwbare energie, toerisme ontwikkeling en human resources development.

Rodinald Soomer zegde toe om de nodige assistentie te verlenen aan Suriname bij het invulling geven aan de nieuwe portfolio voor Suriname van Industrial Policy in het ‘Caricom quasi-Cabinet’. De topfunctionaris gaf aan dat het CDF de meest voor de hand liggende partner is voor Suriname in dit verband.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCaricom Development fund ondersteunt Suriname