dinsdag 27 februari 2024
32 C
Paramaribo
6.6 C
Amsterdam
0
(0)

Caricom biedt steun aan Suriname na goudmijnramp

lees ook ...

Surinaamse agro-ondernemers zien kansen op Agrofest 2024 voo...

Op vrijdag 23 februari ging de Agrofest 2024 van start in Queens Park op Barbados, met de deelname van Suriname, Cuba, Guyana en Brazilië. De opening van het evenement werd verricht door de Barbadiaan...

De Caribische Gemeenschap (Caricom) heeft haar bereidheid uitgesproken om volledige steun te verlenen aan Suriname in de nasleep van de ramp die zich op maandag heeft voorgedaan op de goudconcessie van Zijin/Rosebel Gold Mines.

In een officiële verklaring uiten de regeringsleiders van Caricom diepe droefheid over het verlies van minstens 14 goudzoekers als gevolg van een tunnelinstorting in Suriname. “Wij bieden onze oprechte deelneming aan aan de families en allen die getroffen zijn door deze gruwelijke gebeurtenis.”

De verklaring vervolgt: “Onze gedachten en gebeden zijn bij de regering en het volk van Suriname in deze zeer moeilijke tijd.”

Als reactie op de tragedie heeft de regering van Suriname twee dagen van nationale rouw afgekondigd, waarbij de vlaggen halfstok zullen hangen. Tot op heden zijn officieel vijftien lichamen geborgen uit het puin in het concessiegebied.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCaricom biedt steun aan Suriname na goudmijnramp