woensdag 28 september 2022
29.9 C
Paramaribo
8.5 C
Amsterdam
0
(0)

Caricom zoekt oplossingen voor Haiti

lees ook ...

Registratie gratis schoolvervoer in volle gang

De registratie voor het schoolvervoer bij de afdeling Vervoer van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) aan de Jessurunstraat is in volle gang. Leerlingen, studenten en leerkrac...

De ministers van Buitenlandse Zaken van de Caribische Gemeenschap (CARICOM) hebben op een buitengewone vergadering in Miami- Florida op 16 en 17 oktober 2021, de voortdurende sociaaleconomische- en politieke situatie in Haïti besproken. De CARICOM heeft mogelijke oplossingen bekeken om verlichting te brengen in de Haïtiaanse situatie.

De afgelopen maanden werd Haïti geconfronteerd met een reeks situaties, waaronder de moord op president Jovenel Moise op 07 juli jongstleden, het uitstellen van presidents- en parlementsverkiezingen en afgelopen weekend de ontvoering van verschillende buitenlanders, de laatste tijd de meest voorkomende criminele activiteit in Haiti.

Haïti is ook nog herstellende van een enorme aardbeving op 24 augustus 2021, die een kracht had van 7.0 op de schaal van Richter met als gevolg de dood van duizenden mensen en enorme schade aan woonhuizen en andere gebouwen.

De tweedaagse bijeenkomst was de eerste lijfelijke bijeenkomst van de CARICOM Council for Foreign and Community Relations (COFCOR) sinds het begin van de pandemie van het coronavirus (COVID 19) in januari vorig jaar. Deze meeting is georganiseerd door de consul-generaal van Jamaica,

Tijdens deze vergadering is er verder gesproken over de veelzijdige effecten van COVID-19, waaronder ongelijke toegang tot vaccins en het opkomende tweeledige systeem van vaccingoedkeuring met betrekking tot internationale reizen, evenals de belemmeringen voor toegang tot financiering en andere belemmeringen voor economische herstel.

De ministers hebben ook kwesties besproken die betrekking hebben op extra-regionale partnerschappen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCaricom zoekt oplossingen voor Haiti