donderdag 22 februari 2024
29 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
5
(1)

Caricom bereidt zich voor op volledig vrij verkeer van personen tegen maart

lees ook ...

De regering heeft ingestemd met de volledige implementatie van vrij verkeer van personen binnen de Caricom tegen maart van dit jaar, in lijn met de Caricom Single Market and Economy (CSME). Het besluit voor vrij verkeer werd vorig jaar juli gezamenlijk genomen door de Caricom-regeringsleiders.

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken, en minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie zijn belast met het toezicht op de verdere uitvoering van dit besluit. Een intergouvernementele taskforce, samengesteld door het Caricom-secretariaat en bestaande uit vertegenwoordigers van alle lidstaten, zal verantwoordelijk zijn voor de implementatie ervan. Minister Mac Andrew heeft benadrukt dat de focus ligt op het stimuleren van economische activiteiten binnen de regio.

Het doel is om de CSME te versterken, waarbij kapitaal, arbeid en dienstverleners vrij kunnen bewegen om economische kansen te benutten. De taskforce zal rekening houden met verschillende standpunten binnen de lidstaten en kwesties zoals gezondheidszorg en onderwijs aanpakken.

De regering erkent dat volledig vrij verkeer niet alleen de mogelijkheid biedt om zich in een ander lidland te vestigen, maar vooral gericht is op het bevorderen van economische activiteiten. De taskforce zal streven naar een evenwicht tussen het stimuleren van economische groei en het waarborgen van essentiële diensten zoals gezondheidszorg en onderwijs voor gezinnen die naar andere lidstaten verhuizen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCaricom bereidt zich voor op volledig vrij verkeer van personen tegen maart