zaterdag 25 mei 2024
31 C
Paramaribo
16.4 C
Amsterdam
0
(0)

Caribbean Wellness Day

lees ook ...

President Santokhi ontvangt update over veiligheid en Operat...

President Chan Santokhi kreeg vrijdag een update over de veiligheidssituatie in Suriname van de Nationale Veiligheidscommissie. Tijdens de bijeenkomst werden de statistieken van de afgelopen twee weke...

Op Zaterdag 10 september wordt Caribbean Wellness Day herdacht door het ministerie van Volksgezondheid. Het thema is ‘Power through collective action’, met als subtitel ‘Our Neighbourhood, Our Health’. Op die dag start ook de daaraan gekoppelde Caribbean Wellness Week.  Gezondheidsactiviteiten zullen daarom ontplooit worden van 10 tot en met 16 september in stad en district.

In verband  hiermee heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (Bibis) Amrika Amroedh gevraagd een lezing te verzorgen over gezonde levensstijl “vanwege zijn expertise”. Amrika Anroedh is lid van de stuurgroep Ontwikkeling traditionele medische systemen. Hij is Ayurveda beoefenaar en preventie van ziekte wordt door deze leefwijze gestimuleerd.

“We hebben wel lekker te eten in het Caribisch Gebied, maar niet alles is gezond”, zegt Amrika Anroedh. Hij zegt dat men niet te vroeg kan beginnen met het aanleren van een gezonde levensstijl. In de Caricom bestaan er hoge aantallen niet-overdraagbare aandoeningen (NCD’s). Hart- en vaatziekten zijn in dit deel van de wereld verantwoordelijk voor de meeste sterfgevallen. “Dat kan je niet alleen stoppen met meer artsen en specialisten, maar ook door goede preventie en kennis.”

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCaribbean Wellness Day