woensdag 24 juli 2024
26 C
Paramaribo
19.5 C
Amsterdam
0
(0)

Caribbean Export verstevigt banden met Suriname

lees ook ...

Bekende en nieuwe gezichten bundelen krachten in NDP

Na de interne verkiezing van de partij, maakt het hoofdbestuur van de Nationale Democratische Partij (NDP) onder leiding van de nieuwgekozen voorzitter Jennifer Simons zich klaar voor de verdere verst...

Een delegatie van de Caribbean Export Development Agency (Caribbean Export) bracht op vrijdag 18 februari jongstleden een  werkbezoek aan minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS). Partijen hebben gesproken over de mogelijkheden om de samenwerking met Caribbean Export te optimaliseren.

Caribbean Export is een regionale organisatie die gevestigd is in Barbados en Dominica, van het Forum van Caribische Staten (CARIFORUM), die momenteel het Regional Private Sector Development Programma (RPSDP) uitvoert. Het programma wordt door de Europese Unie gefinancierd in het kader van het 11e Europees Ontwikkelingsfonds (EDF). De Europese Unie biedt technische en financiële assistentie aan landen en de public-private sector organisaties op het gebied van exportontwikkeling en handels- en investeringspromotie.

Bedrijven uit de CARIFORUM-landen, waaronder Suriname, kunnen direct profiteren uit de Assistance Grant Scheme, middels deelname via de ‘Call for Proposals’ methode. Ook voor de creatieve industrie (kunstenaars, modeontwerpers, crafters, etc.) bestaat de mogelijkheid gebruik te maken van de technische- en financiële assistentie, zodat zij kunnen uitgroeien tot ondernemingen. Caribbean Export stelt zich tot missie het verbeteren van het concurrentievermogen en de waarde van Caribische merken door het leveren van transformatieve en gerichte interventies in exportontwikkeling en investeringsbevordering.

De delegatie van Caribbean Export bestond uit de Executive Director, Deodat Maharaj, en Manager Competitiveness and Export Promotion, Damie Sinanan. Voor Suriname zaten eveneens aan minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning en Prija Soechitram van BIBIS.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCaribbean Export verstevigt banden met Suriname