vrijdag 2 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
0
(0)

Caribbean Disaster Emergency Management Agency de 17de in Suriname

lees ook ...

Wegafsluiting ivm asfaltering Domineestraat

Het Korps Politie Suriname heeft bekend gemaakt, dat in verband met asfalteringswerkzaamheden aan de Domineestraat, een gedeelte van de weg zal worden afgesloten. Het weggedeelte dat wordt afgeslot...

De 14e vergadering van de technische adviescommissie (TAC) van de Caribbean Disaster Emergency Management Agency (CDEMA) vindt in Suriname plaats van 17 tot en met 21 april. Hier doen 26 landen aan mee. Het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) en het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing (NCCR) doen hieraan mee.

Suriname is in 2022 voorzitter geweest van de TAC. CDEMA is een regionaal intergouvernementeel agentschap voor rampenbeheersing binnen de Caricom. De in 1991 opgerichte organisatie heeft als primaire verantwoordelijkheid het coördineren van noodhulp en hulpinspanningen aan deelnemende staten, die met rampen te maken krijgen. De vergadering van de TAC wordt één keer per jaar gehouden, en altijd voor de start van het orkaanseizoen. Het is ook de eerste fysieke TAC-bijeenkomst na de covidpandemie.

De TAC heeft een adviserende rol, onder meer over zaken die verband houden met strategieën voor het mobiliseren van middelen, herziening van het werkprogramma en programma-ontwikkeling. Behalve Rampenbeheersing worden er ook trainingen gegeven.

Suriname is met ondersteuning van CDEMA bezig een nationaal logistiek systeem op te zetten inzake disaster management.  Ook zullen de verslagen die in 2022 zijn gemaakt, worden gepresenteerd en goedgekeurd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCaribbean Disaster Emergency Management Agency de 17de in Suriname