zaterdag 20 april 2024
27 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
0
(0)

Caribbean Airlines mag weer vliegen van TCT

lees ook ...

Looppad voor verkeersveiligheid Domburg

Op maandag 15 april jongstleden werd een aanvang gemaakt met de aanleg van een looppad te Domburg.  Dit moet de leefomgeving meer veiligheid bieden, naast verkeersveiligheid. Het project beoogt een lo...

De minister van Transport, Communicatie en Toerisme heeft bevestigd dat Caribbean Airlines weer toestemming heeft van de autoriteiten om haar samenwerking met Suriname voort te zetten.“ Er is inderdaad toestemming gegeven, maar in de tussentijd moet worden gewerkt aan een oplossing,” zegt minister Albert Jubithana. Daarover is via zoom overleg geweest door de top van TCT, vertegenwoordigers van Caribbean Airlines en de Associatie van Surinaamse Reisagenten (Asra).

Het besluit dat de Surinaamse autoriteiten ten aanzien van Caribbean Airlines hadden genomen, na de ongepaste behandeling van de gestrande passagiers is gepubliceerd in de Trinidadiaanse media. Het heeft beroering gebracht.

De vliegmaatschappij mag onder voorwaarde, dat het de problemen  zal oplossen weer vliegen op Suriname. Er wordt u gesproken over 18 januari. “De pandemie heeft op alle luchtvaartmaatschappijen invloed gehad, maar ik heb vanaf het begin het belang van de passagiers vooropgesteld”, deelt de bewindsman mee.

De minister benadrukt dat het accent niet verlegd moet worden ten aanzien van deze zaak. Het gaat niet om documentatie zoals, naar voren wordt gebracht door de maatschappij, maar om de houding van Caribbean Airline naar de passagiers toe, bij het uitbreken van de pandemie.

“Feiten moeten van meningen worden onderscheiden. Ik heb gewoon het gelijkheidsbeginsel gehanteerd op alle drie airlines die hier passagiers hebben achtergelaten. Niemand krijgt een voorkeursbehandeling”, zegt de TCT-minister.

De Trinidadiaanse ministers Amery Browne (Buitenlandse en Caricomzaken) en Paula Gopee-Scoon (Handel en Industrie) wezen kort geleden erop, dat de banden met Suriname sterk zijn, terwijl staatsbedrijf Caribbean Airlines wachtte op toestemming van de Surinaamse autoriteiten om de vluchten naar Paramaribo te hervatten. Volgens deze minister werden de problemen met wederzijdse respect behandeld als  vriendelijke Caricomburen, die hun samenwerking willen uitbreiden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCaribbean Airlines mag weer vliegen van TCT