Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Cargovlucht naar Suriname zonder stoffelijke resten COVID-19-patiënten

Geplaatst

op

Cleopatra Jessurun. Beeld Youtube

De stoffelijke overschotten van twee personen die in Nederland aan het COVID-19-virus zijn overleden, zullen niet naar Suriname worden overgevlogen. Het land accepteert evenals andere landen geen stoffelijke resten van personen die aan dit virus zijn overleden, zei de directeur van het ministerie van Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun.

De departementsdirecteur raadt aan dat de lichamen van deze personen in Nederland worden gecremeerd, waarna de as wel vervoerd mag worden. Ook twee andere lijken zijn geweigerd. Volgens Jessurun zouden er te veel onduidelijkheden zijn over het heengaan van deze personen.

Binnenkort wordt er een cargovlucht vanuit Nederland naar Suriname uitgevoerd. De bevestiging dat er geen lijken op deze vlucht zullen zijn, is gistermiddag gedaan op de persconferentie van het nationaal managementteam COVID-19.

Culturu.com

3 Reacties

3
Reageer op dit artikel

1000
Shelly

Dus mensen die zo graag in hun geboorte land begraven wensen te worden. Hun wens zal om corona niet in vervulling gaan. Dus mensen die graag in Suriname begraven wensen te worden… ga nog niet dood. Wacht. Vecht anders daar waar je bent zal je gecremeerd worden.

Mijke

Meer dan logisch. Snap dat hele ding ook niet. Je woont in een land maar je wilt ergens anders begraven worden. Dus je leent het land om de vruchten te plukken en beter van te worden maar je gaat liever je geboorteland vervuilen met je botten. Want waar je ook begraven wordt dood is dood. Hoe je hebt geleeft is belangrijk vooral voor God. Maar natuurlijk ook voor je naasten. Als je dood ben is je geest overal. Je hoef niet perse naar een begraafplaats te gaan om met ze te praten of te herdenken. En als je denkt dat… Lees verder »

Anansi

Je moeder zal maar dood gaan in Suriname en al haar kinderen wonen in Nederland. Eenzame begrafenis zonder haar kinderen want geen vliegtuig die ze brengt.Advertentie

Suriname

Suriname noteert 12e COVID-19-geval

Geplaatst

op

Breaking News

In Suriname is de twaalfde positieve case van COVID-19 gemeld. Het zou gaan om een werker uit de Surinaamse goudvelden. Het nieuws is zojuist geplaatst op de COVID-19-website.

De man is op 25 mei in de avond vanuit Frans-Guyana per boot afgereisd naar Albina, deelt het ministerie van Volksgezondheid mee. 

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Regering: Waarnemers OAS en Caricom blijven langer in Suriname

Geplaatst

op

Unnamed (2)

De regering van Suriname heeft laten weten dat de waarnemers van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) en de Caricom langer in Suriname zullen blijven. Het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) heeft vandaag de mededeling ontvangen.

Het langer blijven heeft temaken met het afhandelen van het verkiezingsproces. De processen- verbaal in Paramaribo zullen twee dagen in beslag nemen om afgerond te worden. Daarom is het volgens de regering belangrijk dat de internationale waarnemers het proces kunnen blijven volgen en zo een rapport kunnen uitbrengen.

De missie zou aanvankelijk vandaag uit Suriname vertrekken. – Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen