woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
17.8 C
Amsterdam
0
(0)

Capacitybuilding workshop voor ondernemingen

lees ook ...

Districtsraad Nickerie presenteert districtsbegroting

De Districtsraad (DR) van het district Nickerie heeft gistermorgen haar jaarlijkse Districtshoorzitting gehouden. Tijdens deze formele zitting heeft de raad haar concept Districtsbegroting voor het di...

De Caribbean Export Development Agency (CEDA)heeft op 08 augustus 2022, in samenwerking met de Suriname Investment and Trade Agency (SITA) en de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), een eendaagse workshop voor capacitybuilding verzorgd in de ballroom van hotel Torarica.

De VSB, de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA), het Bussiness Forum en leden van de ICT community deden mee aan de workshop. Daarnaast deden ook afgevaardigden van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) en van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), deel aan de workshop.

Bidia Bisumbhar, senior advisor van BIBIS, tevens trekker van SITA is tevreden met de opkomst. “CEDA is hier specifiek voor een market intelligent training. Het is de bedoeling om entrepreneurs te ondersteunen in hun traject van exporteren naar het Caraïbisch gebied”, legt zij uit.

Natasha Edwin-Walcott, Senior Advisor, Competitiveness & Export Promotion van de CEDA, geeft aan dat Caribbean Export een bijdrage levert aan het creëren van banen door nauw samen te werken met andere bedrijven om de export te vergroten en investeringen aan te trekken.

“Wij implementeren een reeks innovatieve en gerichte initiatieven die zijn ontworpen om de expansie van Caribische bedrijven op nationaal, regionaal en internationaal niveau naar hoogwaardige markten te vergemakkelijken, terwijl we profiteren van speciale markttoegang. We helpen bedrijven die exportpotentieel hebben of al exporteren om hun capaciteit, concurrentievermogen en exportinkomsten te vergroten en zodoende kostbare banen te creëren”, geeft Edwin-Walcott aan.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCapacitybuilding workshop voor ondernemingen