vrijdag 21 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.7 C
Amsterdam
0
(0)

Capaciteitsversterking personeel Jeugdzaken

lees ook ...

SAMAP Agrobeurs en Tentoonstelling

Het FAO heeft met ondersteuning van de Europese Unie in samenwerking met het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij, zes jaar lang het Suriname Market Access Project, SAMAP uitgevoerd vanaf 2018...

Het ministerie van Arbeid, werkgelegenheid en Jeugdzaken is gestart met het vergroten van de uitvoeringscapaciteit van het personeel door middel van doelgerichte trainingen, omdat het succesvol uitvoeren van het jeugdbeleid afhankelijk is van de inzetbaarheid van het beschikbaar personeel.

Tegen deze achtergrond is er op maandag 03 juli 2023 een aanvang gemaakt met verschillende trainingen zoals: zakelijke correspondentie, projectschrijven, project management, public speaking en toepassing van microsoftprogramma’s in het werkproces. Deze trainingen zijn een follow-up op eerdere trainingen aan het personeel in oktober 2022. De huidige trainingen duren tot 30 augustus 2023.

De instituten: Stichting Productieve Werk Eenheden (SPWE), Jamaata Education Center, en Kaabei Consultancy zijn door het ministerie belast met de uitvoering van de trainingen. De kennis, inzichten en vaardigheden die de medewerkers zullen opdoen moeten uiteindelijk resulteren in een betere en effectievere begeleiding van jeugdigen tot gerespecteerde en volwaardige burgers in onze samenleving.

Bij de aanvang van de training heeft de directeur van Jeugdzaken, Genti Mangroe, het personeel toegesproken. In haar toespraak heeft zij de focus gelegd op het belang van de trainingen voor zowel de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers als voor de uitvoering van het jeugbeleid. Voor de medewerkers zijn deze trainingen wederom een kans om zich als individu te ontplooien en als team te groeien.

Voortszei zij met de capaciteitsversterking een verhoogde motivatie van de personeelsleden te bereiken zodat zij multi-inzetbaar kunnen zijn. Ook verwacht zij een grotere betrokkenheid van haar team om de taken waarvoor het verantwoordelijk is, gemotiveerd en doelgericht uit te voeren.

Bij de aanvang van de trainingen gaven de medewerkers blijk enthousiast te zijn om nieuwe inzichten te verwerven en die toe te passen in het werkproces.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCapaciteitsversterking personeel Jeugdzaken