dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
5
(1)

Capaciteitsversterking op de werkvloer: AWJ zet in op personeelstraining

lees ook ...

UNICEF beoordeelt Surinaams socialezekerheidsstelsel

UNICEF heeft een technische consultatiesessie gehouden met belangrijke belanghebbenden, om de bevindingen van de beoordeling van het Surinaamse socialezekerheidsstelsel te va...

De sociale vaardigheden en werkethiek van de personeelsleden van het onderdirectoraat Arbeidsmarkt op het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) krijgen een boost middels de training ‘Sociale Vaardigheden en Beroepshouding’ die op woensdag 24 januari 2024 is gestart. Door deze training wordt vanuit het ministerie geïnvesteerd in de capaciteitsversterking van het personeel om de taken waarvoor zij verantwoordelijk zijn, doelgericht, zelfverzekerd en met nog meer motivatie uit te voeren.

De training wordt verzorgd door de Stichting Productieve Werk Eenheden (SPWE) in de periode van 24 januari tot en met 6 februari 2024. Bij deze gelegenheid sprak Naomi Esajas-Friperson, onderdirecteur Arbeidsmarkt bij AWJ, het personeel toe. Ook Etienne Etman, directeur van de Stichting Productieve Werk Eenheden (SPWE), was aanwezig.

Naomi Esajas-Friperson sprak het personeel toe tegen de achtergrond van het beleid dat binnen Arbeidsmarkt uitgevoerd moet worden. Zij ziet de aanscherping van de werkethiek als een voorwaarde voor meer succes binnen de verschillende afdelingen. Zij vindt het belangrijk dat het personeel zich uitermate bewust is van de rol die zij hebben te vervullen binnen het onderdirectoraat Arbeidsmarkt.

Uiteraard ziet zij deze training als een goede gelegenheid voor al het personeel om hun kennis te verruimen en hun sociale vaardigheden te vergroten om uiteindelijk meer inzichten te verschaffen om het werk steeds beter uit te voeren. Deze training moet worden gezien in het licht van capaciteitsversterking en zal zeker worden vervolgd, zodat meer personeelsleden de training zullen volgen.

Esajas-Friperson twijfelt er niet aan dat de training ervoor zal zorgen dat medewerkers in staat zullen zijn nog meer progressie te boeken in hun werk en ook de duurzame onderlinge samenwerking zullen koesteren. Na haar personeel de nodige moed ingesproken te hebben, heeft Esajas-Friperson namens minister Steven Mac Andrew de training officieel geopend.

Voor aanvang van de training heeft Karen Perotie, consulent op de afdeling Trainingen bij de SPWE en coördinator bij de bovengenoemde training, een korte introductie gegeven. Zij bemoedigde de deelnemers om voor 100% aan de training deel te nemen en deze met succes af te ronden. Trainer Sanjay Debipersad heeft de deelnemers overtuigd om zich op een zeer creatieve wijze voor te stellen door middel van beeldende expressie, waarna de training in volle vaart is begonnen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCapaciteitsversterking op de werkvloer: AWJ zet in op personeelstraining