vrijdag 31 maart 2023
30 C
Paramaribo
10 C
Amsterdam
5
(1)

Capaciteitstraining voor Schoolleiders en begeleiders afgerond

lees ook ...

President can only explain rising exchange rates on Tuesday

The Surinamese government will not provide an explanation to the National Assembly until Tuesday regarding the dramatic rise in currency exchange rates in Suriname. Marinus Bee, the chairman of the as...

Begeleiders en schoolleiders van 45 openbare Mulo scholen uit de districten Paramaribo, Wanica, Commewijne, Para en Saramacca hebben training gekregen om de kwaliteit binnen het onderwijs te verbeteren. Het Bureau Voortgezet Onderwijs Junioren van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur is in mei gestart met het project dat gisteren werd afgerond. De participanten hebben een certificaat ontvangen.

Het project heeft zich gericht  op het verzekeren van gelijke toegang tot kwaliteitsvol onderwijs en het bevorderen van levenslang leren voor iedereen. Binnen dit doel moeten scholieren kennis en vaardigheden opdoen over duurzame ontwikkeling, duurzame levensstijlen, mensenrechten en gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Cultuur van vrede, geweldloosheid, diversiteit, en mondelinge burgerschap worden tegelijk gepromoot.

Middels dit project is beoogd de VOJ- schoolbegeleiders en MULO-directeuren in eerste instantie te trainen in interpersoonlijke communicatievaardigheden. Per school zullen de schoolleiders en directeuren praktische sessies organiseren met hun leerkrachtenteam om de kennis die zij opgedaan hebben tijdens het project over te dragen.

Het project is gesponsord door de United Nations International Children’s Emergency Fund (UNICEF). De certificaatuitreiking vond plaats op het Instituut voor de Opleiding van Leraren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCapaciteitstraining voor Schoolleiders en begeleiders afgerond