dinsdag 25 juni 2024
23.3 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
0
(0)

Capaciteitstraining ter versterking korps districtscommissarissen

lees ook ...

Koopkrachtversterking voor landsdienaren tot december bevest...

De koopkrachtversterking van SRD 3.500 per maand voor landsdienaren zal tot en met december van dit jaar worden uitbetaald, bevestigt minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken. Deze ...

Ter versterking van het korps districtscommissarissen (dc) hebben zij onlangs een capaciteitstraining gevolgd. De dc’s zijn al lange tijd geïnstalleerd en hebben de nodige praktijkervaring al achter de rug. Nu worden hun vaardigheden middels diverse trainingen versterkt. Jennifer Jozefzoon-Wachter, onderdirecteur van het Onderdirectoraat Districtsbestuur en Decentralisatie, zegt dat dit project vanaf december van het vorig jaar is begonnen.

Vorige maand zijn de trainingen officieel gestart. De dc’s hebben leiderschapstrainingen gehad die zij woensdag hebben afgerond. Zaterdag is het korps zaken bijgebracht zoals bestuursrecht en staatsrecht, het belang van interne communicatie, het Traditioneel Gezag en dienstbestuur.

“De dc’ s krijgen niet alleen praktische zaken mee, maar ook de nodige tools waarmee zij hun werk beter kunnen doen,” zegt Jozefzoon- Wachter. Na deze training hebben de dc’s nog twee trainingsdagen. Het geheel wordt afgesloten met een teambuilding.

Het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) en het onderdirectoraat Districtsbestuur en Decentralisatie zijn in samenwerking met een presidentiële commissie belast met de organisatie. Aan het einde van deze trainingssessie krijgen de dc’s een certificaat overhandigd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCapaciteitstraining ter versterking korps districtscommissarissen