woensdag 31 mei 2023
24.7 C
Paramaribo
11.5 C
Amsterdam
0
(0)

Capaciteitsopbouw voor 44 bestuursambtenaren te Brokopondo

lees ook ...

De jeugd van Redidoti heeft sportmateriaal nodig

De jeugd van Redi Doti en omgeving heeft steun nodig voor sportattributen. Sportcommissaris Orlando Sabajo wil met name voor de jeugd, doelgerichte ontspannings- en talent ontwikkelings-projecten. De ...

Na een Swot-analyse is er een capaciteitsopbouwtraining gehouden voor 44 bestuursambtenaren van het district Brokopondo. Er zijn adjunct-secretarissen, bestuursopzichters, administratieve krachten, technische ambtenaren, beleidsmedewerkers en een chauffeur getrained. De training heeft drie weken geduurd onder leiding van beleidscoördinator Freddy Linga die toestemming kreeg van de disctrictscommisaris. Volgens hem was de training een noodzaak.

De ambtenaren hebben de training zelf betaald. Het districtsfonds heeft geen middelen om kosten als deze te dekken. Robby Rijssel van kennis en Expertise Centrum heeft deze training verzorgd in het Multifunctioneelgebouw van Brokopondo.

De training bestond uit een praktisch en een theoretisch gedeelte. Er is onder andere controle gehouden in de winkels in het district. De verschillende verzoekschriften zijn onder de loep genomen, zoals aanvraag van domein en mijnbouw. Het beleggen van vergaderingen in de gemeenschap. Het werk van de bestuursdienst is aan bod gekomen in de training. Na de Swot-analyse van het werk heeft de districtscommissaris Ludwin Mendelzoon toestemming gegeven aan Linga om over te gaan tot trainen van de bestuursambtenaren.

Deze ambtenaren  zijn ingenomen met het feit, dat zij hun kennis hebben kunnen verrijken. Hun persoonlijke skills zijn vergroot en zij kunnen nu beter communiceren en rapporteren.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCapaciteitsopbouw voor 44 bestuursambtenaren te Brokopondo