woensdag 17 juli 2024
28 C
Paramaribo
20 C
Amsterdam
5
(1)

Capaciteit medewerkers Jeugdzaken versterkt

lees ook ...

President Santokhi herinnert vakbonden aan persstilte bij on...

In reactie op de recente publicaties van de CLO en de veiligheidsbonden in de media, waarin zij ingaan op de lopende onderhandelingen tussen de vakbonden en de regering, heeft president Chandrikapersa...

46 medewerkers van het directoraat Jeugdzaken van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) zijn beloond met certificaten voor het succesvol afronden van trainingen in MS Office en Zakelijke Communicatie. Deze trainingen maken deel uit van het capaciteitsversterkingsprogramma dat wordt uitgevoerd door het directoraat Jeugdzaken om het personeel te versterken.

Gedurende een periode van twee maanden werden de trainingen verzorgd in Paramaribo en Commewijne door het Jamaata Education Center en resulteerden in acht top prestaties. Minister Steven Mac Andrew van AWJ benadrukte in zijn toespraak het belang van capaciteitsversterking van het personeel in relatie tot hun taken bij het directoraat Jeugdzaken, met betrekking tot de ontwikkeling van de jeugd. Hij legde uit dat de trainingen niet alleen gericht zijn op het verbeteren van de prestaties op de werkplek, maar ook op de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers.

De bewindsman benadrukte zijn geloof in ‘lifelong learning’ en beloofde verdere capaciteitsversterking binnen Jeugdzaken te ondersteunen. Hij moedigde het personeel van Jeugdzaken aan om open te staan voor aanvullende trainingen die waarde kunnen toevoegen aan hun beroep. Hij benadrukte dat zij hun verantwoordelijkheid voor jeugdontwikkeling niet uit het oog mogen verliezen.

De bewindsman verzekerde het personeel dat zij de kans zullen krijgen om de opgedane kennis in de praktijk toe te passen, omdat er ook wordt gewerkt aan de aanschaf van benodigde apparatuur om hun werkzaamheden soepel te laten verlopen. Mac Andrew gaf aan dat dit proces volgend jaar verder zal worden geïmplementeerd, omdat niet alles in één keer kan worden gerealiseerd.

Directeur van Jeugdzaken, Genti Mangroe, was tevreden over de prestatie van haar personeel. Zij benadrukte dat computervaardigheden en communicatievaardigheden essentieel zijn voor de dagelijkse werkzaamheden. Het verbeteren van deze vaardigheden zal bijdragen aan verdere professionele ontwikkeling en de kwaliteit van de uit te voeren taken verbeteren.

De kennis van veelgebruikte computerprogramma’s en goede correspondentievaardigheden zijn onmisbaar voor kantoorwerkzaamheden. Mangroe drong er bij de geslaagden op aan om de verworven kennis toe te passen in hun werk en hen aangemoedigd om jaarlijks cursussen te volgen die hun interesse wekken. De trainingen zullen ook in Nickerie en Marowijne worden aangeboden om de capaciteit van medewerkers van het directoraat Jeugdzaken verder te versterken.

Jennifer Landveld-Amaata, directeur van Jamaata Education Center, was tevreden over de prestaties van de deelnemers en waardeerde hun enthousiasme binnen de groep. Ze bood de beste presteerders kosteloos de training ‘Mail en mailbeheer’ aan. Landveld-Amaata bedankte het ministerie voor de goede samenwerking en moedigde de geslaagden aan om hun kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCapaciteit medewerkers Jeugdzaken versterkt