vrijdag 12 augustus 2022
26.3 C
Paramaribo
20.7 C
Amsterdam
0
(0)

CAO personeel Waspar in actie

lees ook ...

Motorrijder verongelukt aan de Saramaccaweg

Na melding van een aanrijding tussen een motrorijder en een DAf-truck aan de Saramaccaweg, deden de wetsdienaren van het bureau Groningen de plek aan voor onderzoek. Bij aankomst van de politie werd  ...

Het CAO-personeel van de stichting Wasserij Particuliere Ziekenhuizen (Waspar) heeft woensdag het werk neergelegd. De rede is een bekendmaking van het stichtingsbestuur, dat alleen TWK over 2020 uitbetaald zou worden en geen lumpsum.

Claudette Etnel, voorzitter van de personeelsbond bij de stichting heeft een opmerking. “Ik hoop dat ze ons vandaag nog ontvangen, anders gaan we de acties verscherpen” zegt zij.

Etnel geeft toe, dat de total lockdown van morgen de actie met een dag stagneert. Zij geeft te kennen dat met de Bemiddelingsraad voor geheel Suriname wel  was overeengekomen, dat  de loonsverhoging en de  lumpsum aan het personeel zou worden uitbetaald.

Dinsdag liet het stichtingsbestuur schriftelijk  weten, dat de lumpsum niet zal worden uitgekeerd. De Bond en het personeel zijn het hiermee absoluut niet eens. “Het lijkt alsof het stichtingsbestuur van Waspar niet door heeft wat een onderhandeling inhoudt, wat een win-win situatie is en wat de belangrijkheid is van deze stichting. We betreuren het dat zelf de uitspraak van de Bemiddelingsraad wordt verworpen.” Zo spreekt een verontwaardigde Etnel.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCAO personeel Waspar in actie