dinsdag 6 december 2022
32.6 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

Canawaima veerboot gaat weer varen

lees ook ...

Woning afgebrand te Santodorp

Een woningbrand in het ressort Santo Dorp maakte op maandag 28 november een gezin van zes dakloos. De politie van het bureau Santo Dorp deed na melding van de woningbrand op de hoek van de Carolinasho...

Om het voortbestaan van de veerverbinding te garanderen zijn er deze week gesprekken geweest tussen Suriname en Guyana over de Canaiwama-veerboot, die de route tussen beide landen onderhoudt. Er is gesproken over het functioneren van de board, de financiële huishouding, het beleidsmatige en de operationele diensten van de boot.

Er is na 17 jaren weer een gesprek geweest tussen de board van Suriname en Guyana. Men wil in de toekomst overgaan tot een digitaal systeem bij het verkopen van de tickets. Hierdoor zullen zaken transparanter verlopen. Nu geschiedt dat nog handmatig. Minister Jubithana van Tranport, Communicatie & Toerisme (TCT) spreekt de hoop uit dat de boot in de 3e week van oktober in de vaart komt. Dit zal afhangen van de verschillende inspecties die de boot moet ondergaan bij de Martieme Autoriteit Suriname (MAS).

De route wordt geruime tijd onderhouden door de Guyanese verboot Sandaka-2. De schulpositie van de Canawaima ziet er niet rooskleurig uit. Bij het aantreden van de nieuwe regering zijn er enorme schulden overgenomen. Ook de COVID-19-pandemie heeft ervoor gezorgd dat er een hele periode geen vaarten waren, waardoor er geen inkomsten binnengehaald konden worden.Momenteel zijn er twee vaarten per week, maar die zijn niet genoeg om de operationale kosten te dragen.

Minister Jubithana zegt dat beide landen als doelstelling hebben te gaan naar corporate governance, waarbij de boekhouding voor de landen duidelijk en transparant is. De afgelopen jaren zijn er geen jaarverslagen uitgebracht, maar dat zal veranderen, geeft Jubithana aan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCanawaima veerboot gaat weer varen