maandag 27 maart 2023
25 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
0
(0)

Canari wil milieu aanpak Suriname door klimaatverandering

lees ook ...

Scholieren op Surinaamse school mogelijk in trance na chaoti...

Op donderdag 23 maart zijn politieambtenaren van het station Flora naar de Koenderschool in Suriname gestuurd na een melding dat scholieren in trance waren geraakt. Bij aankomst troffen de wetsdienare...

Het Caribbean Natural Resources Institute (CANARI) heeft voor een betere Milieu aanpak in Suriname de focus gelegd op klimaatverandering. In dit kader werd er een forum voor het Readiness Project van Green Climate Fund (GCF), Enhancing Caribbean Civil Society’s Access and Readiness for Climate Finance, bijeen geroepen op woensdag 03 augustus in de vergaderzaal van Courtyard Marriott.

Het National Civil Society Climate  Action Forum heeft als doel: Het presenteren van enkele innovatieve acties en activiteiten van Surinaamse Maatschappelijke Organisaties (CSO’s) om klimaatverandering aan te pakken. Het Uitwisseling van kennis en het stimuleren van partnerschappen tussen CSO’s, waaronder nationale niet-gouvernementele organisaties, gemeenschapsorganisaties en basisnetwerken, voor verbeterde klimaatacties en toegang tot financiering om deze acties te ondersteunen.

Het Forum zal ook proberen een coördinatiemechanisme op te zetten om de zichtbaarheid en impact van maatschappelijke organisaties te vergroten en hun rol als uitvoerders, pleitbezorgers en waakhonden te benadrukken als onderdeel van nationale klimaatinitiatieven naast de overheid en de particuliere sector.

Daarnaast, het versterken van de capaciteiten van Surinaamse Maatschappelijke Organisaties (CSO’s), met inbegrip van kennis, skills en organisatorische structuren, alsmede de externe beschikbaarheid van instituten ter verbetering van toegang tot klimaatfinanciering en neerzetten van resultaten aangaande adaptatie en mitigatie tegen klimaatverandering in het Caribisch Gebied.

Dit wordt geïmplementeerd vanaf 2020 tot 2022 door het Caribbean Natural Resources Institute (CANARI), in samenwerking met National Designated Authorities (NDA’s) voor de GCF in Antigua en Barbuda, Belize, Grenada, Jamaica, Saint Kitts en Nevis, Saint Lucia en Suriname. De aangewezen Nationale autoriteit in Suriname is het Ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu.

Het ministerie is de aangewezen autoriteit die op nationaal niveau belast is met de coordinatie van GCF projecten en is in die hoedanigheid bevoegd de ‘no objection brief’ uit te geven voor indiening van een project voorstel bij de GCF.

De presentatoren waren:# Mrs. Ivette Pengel-Patterzon, Acting Deputy-Director of Climate Change, Ministry of Spatial Planning & Environment # Dr. Ainka Granderson, Senior Technical Officer & Resilience Lead, CANARI# Ms. Grace del Prado, National Project Coordinator & Civil Society Liaison# Mr. Rudi van Kanten, Tropenbos Suriname # Mr. Anwar Helstone, Centre for Agricultural Research Suriname (CELOS)# Mr. Andre Verhoogt, Mulokot Foundation# Ms. Monique Pool, Green Heritage Fund Suriname# Mr. Roche Bhola, Amazon Conservation Team (ACT)

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCanari wil milieu aanpak Suriname door klimaatverandering