donderdag 6 oktober 2022
25.5 C
Paramaribo
12 C
Amsterdam
0
(0)

Canadese ambassadeur en DNA-voorzitter bespreken projecten

lees ook ...

Caricom versterkt relatie met India

Op vrijdag 23 september heeft Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) samen met zijn collega’s uit de Caraïbisch gebied geparticip...

De niet-residerende Canadese ambassadeur Mark Berman heeft tijdens een kennismakingsbezoek aan parlementsvoorzitter Marinus Bee gesproken over de verschillende samenwerkingen tussen Suriname en Canada. Vanaf 1975 onderhouden de landen diplomatieke betrekkingen, die in de toekomst versterkt moeten worden. 

Suriname wordt in Canada vertegenwoordigd door de ambassade van Suriname in de Verenigde Staten. Canada heeft geen consulaat of ambassade in Suriname. Momenteel worden visumaanvragen voor Surinaamse burgers afgehandeld door het High Commission Office in Guyana. Door het visumbeleid van Canada voor Surinamers te versoepelen, kunnen meer Surinamers naar Canada reizen, zei Bee.

Suriname is een begunstigde van Canada’s Caribbean Regional (Development) Program en van het Canada Fund for Local Initiatives. Het Canada Fund-programma is gebaseerd op de ParlAmericas-principes van het Open Parliament en heeft ook tot doel de score van het Surinaamse parlement te verhogen.

Verder onderhoudt Canada ook nauwe en vriendschappelijke bilaterale betrekkingen met Suriname via Caricom. De Canada Foundation for Innovation (CFI) is een non-profitorganisatie die enkele projecten in Suriname uitvoert. De ambassadeur zal zich de komende dagen persoonlijk oriënteren op de diverse sites.

De diplomaat zei dat Canada inspanningen ondersteunt die het democratisch bestuur en naleving van internationale mensenrechtenprincipes in Suriname versterken. Ambassadeur Berman gaf ook aan dat Canada president Chandrikapersad Santokhi heeft uitgenodigd voor het bijwonen van twee grote conferenties namelijk:
– De Mijnbouwconferentie; een grootse bijeenkomst van mijnbouwbedrijven die elk jaar in maart in Toronto wordt gehouden.
– De olie- en gasconferentie die later in het jaar zal plaatsvinden.

Het is een kans om Suriname te promoten, onze kansen in olie en gas aan te geven en daarmee investeerders aan te trekken, maar ook om goed overleg te hebben over het buitenlandbeleid.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCanadese ambassadeur en DNA-voorzitter bespreken projecten