donderdag 13 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.1 C
Amsterdam
0
(0)

Canadese ambassadeur bezoekt landbouwonderdirecteur Salarbaks

lees ook ...

Vakbond OWOS bij regeringsgebouw voor bespreking EBS-geschil...

De leden van de OWOS, de vakbond bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS), zijn naar het regeringsgebouw gegaan. Waarnemend president Ronnie Brunswijk zal de bond en een delegatie van de Unie...

De niet residerende ambassadeur Mark Berman van Canada in Suriname, heeft een bezoek gebracht aan Landbouw-onderdirecteur Jamila Salarbaks van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) in Nieuw-Nickerie. De ambassadeur liet zich door de onderdirecteur informeren over de vorderingen in het WUSC project dat ook in Nickerie wordt uitgevoerd.

De WUSC is een Canadese non profit organisatie die zich beijverd om van de wereld een betere plaats te maken voor alle jongeren. WUSC-Caribbean heeft nu een vijfjarig project in de uitvoering – “the Sustainable Agriculture in the Caribbean (SAC) Project.” Dit project wordt uitgevoerd in Dominica, Guyana, Jamaica, St.Lucia en Suriname.

Vrouwen en jongeren (meisjes en jongens) zijn de centrale spelers in het SAC-project en het doel is om hun invloed in de gekozen landbouwmarktsystemen te vergroten, terwijl tegelijkertijd klimaatbestendige landbouwproductie versterkt wordt om zodoende voedselzekerheid te vergroten. De samenwerking tussen LVV en WUSC, via het SAC-project, met de financiering door Global Affairs Canada (GAC), is uiteenlopend van aard en zal gedurende de komende periode verder uitgewerkt worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCanadese ambassadeur bezoekt landbouwonderdirecteur Salarbaks