Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Canadees en Indiaas bedrijfsleven gaan in Suriname investeren

Geplaatst

op

President Chan Santokhi. Beeld Stvs

Het bedrijfsleven van Canada en India is bereid om te investeren in Suriname. Zowel de Canadese als de Indiase ambassadeur hebben dit kenbaar gemaakt aan president Chan Santokhi en minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. De functionarissen waren ook aanwezig tijdens de inauguratie van president Mohamed Irfaan Ali als negende staatshoofd van Guyana.

Met de Canadese ambassadeur die ook in Suriname geaccrediteerd is, is er gesproken over de  samenwerking tussen beide landen, waarbij er van het Canadese bedrijfsleven verschillende mogelijkheden van samenwerking en investeringen zijn gepresenteerd aan het Surinaamse staatshoofd. Hij zegt dat sommige van de projecten al zijn voorbereid en besproken met de vorige regering. Echter is gevraagd om al deze samenwerkingsvormen, waarbij de Canadese private sector wenst te investeren, in Suriname, weer opgepakt wordt. Er is nog een bedrag van US$ 250.000 bij de Canadese regering beschikbaar die Suriname moet invullen in het kader van het technische samenwerkingsprogramma.

Tijdens een korte ontmoeting die op verzoek van de Indiase ambassadeur met deze diplomaat heeft plaatsgevonden is de goede samenwerking tussen Suriname en India benadrukt. Ook de Indiase functionaris heeft aangegeven dat er enorm veel belangstelling is vanuit de ondernemerswereld om ook in Suriname te komen investeren.

Culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lunes Armand
maandag 10 augustus 2020 14:51

Goed geluid! Dat de Surinamers die betrokken zullen zijn bij deze investeringen, mensen zijn die niet denken aan “mek wang njang” maar aan het zo breedt mogelijk ontwikkelingen van de sectoren waarin geinvesteerd zal worden. M.a.w. zoveel mogelijk doen met de middellen die zullen vrij komen. Want, start up is meestal met goede bedoelingen, maar gaande weg wanneer men ziet hoe makkelijk geld loskomt, dan vindt er een mindshift plaats. Hopelijk dat de controle op de uitgaven, niet in handen van 1 persoon zal zijn. Moge de minister, de mensen die hun hart op de juiste plaats hebben voor de… Lees verder »

Racist smoes
dinsdag 11 augustus 2020 15:48

Onderschat Chan Santokhi niet.

Hij heeft 6 oren en 12 ogen wat mensen loeren betreft.

Bij hem kom je niet weg met stelen en oplichten.
Hij heeft zich daar veels te lang om geërgerd om dat toe te laten.Advertentie

Suriname

Voorzitter CLO Hooghart, dreigt met lamlegging

Geplaatst

op

Hooghart N

Ronald Hooghart voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) hield vrijdag  een spoedvergadering waar meer dan honderd personen bij aanwezig waren. CLO eist een loonsverhoging van 75 procent en de achterstallige beloofde gelden met terug werkende kracht.

Hooghart gaf de regering de tijd tot 15 november om de eis in te willigen. Gebeurt dat niet dan volgt er een landelijke lamlegging.  “Wi e tapu a heri kondre”, dreigde Hooghart.

Tijdens de vergadering werden er een petitie ingediend van de personeelsbond van ‘s Lands Hospitaal. De bond is van mening dat de leden niet meer kunnen uitkomen met het huidige loon en eisen een salariscorrectie van 75 procent. Ook wordt de beloofde Covid-toelage opgeëist. De vergadering gaf  Hooghart veertien dagen om met oplossingen te komen.

Vanaf juli is de beloofde salarisverhoging die met terugwerkende kracht uitbetaald zou worden, niet gestort. Hooghart dreigde de straat op te gaan als de inwilliging van de  eis uitblijft. –  culturu.com

Lees verder

Suriname

Bekende Inpecteur Dennis Kolf heengegaan

Geplaatst

op

20201019 162440

De bekende  inspecteur van politie 1ste klasse Dennis Kolf is vanochtend heengegaan. Hij was waarnemend gewestelijk politiecommandant (GPK) van Saramacca. Vanmorgen werd door zijn huisgenoten ontdekt dat Inspecteur Kolf het tijdelijke met het eeuwige had verwisseld. Kolf was één van de 10 inspecteur die begin september zou worden bevorderd tot een naast hogere rang, maar de bevorderingen van deze Inspecteurs gingen om onduidelijke redenen niet door.

De groep inspecteurs zou op dinsdag 8 september 2020 worden bevorderd tot de rang van Hoofdinspecteur van politie. Een dag daarvoor kregen zij telefonisch het bericht dat de bevordering was aangehouden. Inspecteur Kolf die  zeer verheugd was dat hij zou worden bevorderd en van alle kanten  felicitaties kreeg, was erg teleurgesteld  en verbaasd dat het niet doorging.

Inspecteur Dennis Kolf heeft zich ook jaren lang ingezet als jeugdvoorlichter bij de afdeling jeugdzaken van het Korps Politie Suriname. Hij was bij velen bekend van de voorlichtingsfilmpjes op de televisie voor de jeugd, waarbij de cast ook door jongeren werd bezet en  die onder zijn leiding op een aantrekkelijke manier werden gepresenteerd. Inspecteur Kolf bereikte de leeftijd van 56 jaar. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen