maandag 24 juni 2024
26.6 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
0
(0)

Canada geeft donatie aan Crisisteam OW

lees ook ...

Atompai rondt zaken af voor vertrek

Milando Atompai, voorzitter van de Surinaamse Politiebond (SPB), wil lopende zaken afronden voor zijn vertrek bij de SPB en het Korps Politie Suriname (KPS). Hij werkt onder andere aan de afronding va...

The Canada Fund for Local Initiatives (CFLI) heeft een donatie gegeven aan het Crisisteam Infrastructuur en Rampen van het ministerie van Openbare Werken (OW). Dit geschenk is namens het fonds door ambassadeur Mark Berman van Canada in Suriname op woensdag 06 juli 2022 overhandigd aan Rodney Bouterse, Coördinator van het OW-Crisisteam.

Voorafgaand aan dit moment werd een presentatie gehouden over de getroffen gebieden in het district Brokopondo, waarbij het totale oppervlak van het ondergelopen gebied werd aangeduid. Het Crisisteam zal de donatie gebruiken om de leefsituatie in het gebied te helpen verbeteren. Rodney Bouterse, Coördinator van het OW-Crisisteam, verzorgde bij het bezoek van de Canadese Ambassadeur de presentatie, waarin de overstromingen van het binnenland zijn belicht.

Bouterse gaf aan dat de mensen die door de overstroming getroffen zijn veel hulp nodig hebben en wanneer het water wegtrekt opnieuw moeten bouwen. Het OW-crisisteam achtte het noodzakelijk bewoners uit het district Brokopondo bij te staan. Het gaat bij deze om gebieden die bestaan uit woningen, scholen en andere belangrijke objecten die enorme schade hebben opgelopen. Gevallen van leerlingen die hun scholen niet kunnen bezoeken en ouderen die al geruime tijd niet naar de polikliniek kunnen, moeten worden aangepakt. De donatie kan en zal hiervoor goed worden gebruikt.

Mede dankzij de samenwerkingen tussen Openbare Werken, nationale- en internationale organisaties kunnen projecten nu gerealiseerd worden. Het ministerie van Openbare Werken gaat door met de aanpak van infrastructurele problemen. Minister Riad Nurmohamed benadrukte tijdens zijn redevoering dat het crisisteam diverse taken heeft binnen het ministerie. Naast het met spoed inkomen bij eventuele calamiteiten met civieltechnische- en bouwkundige voorzieningen, zijn verscheidene dienstverlenende activiteiten in de taakstelling van het Crisisteam opgenomen.

Om deze specifieke taken op een professionele manier uit te voeren is het beschikken over financiële middelen van eminent belang. De bewindsman zegt dat als de donatie goed wordt gebruikt, er geïnvesteerd kan worden in de nodige opvoering van de capaciteit. Hij voegde ook aan toe dat er gelukkig geen doden zijn gevallen bij deze overstromingen. Er zijn enorme investeringen nodig in verschillende technologieën, zodat kan worden nagegaan wanneer overstromingen op komst zijn, en men de nodige voorbereidingen kan treffen.

Naast de nationale hulp is er uit diverse landen en organisaties steun geboden. Nederland bood hulp in de vorm van deskundigen. Verder hebben Japan, de Europese Unie (EU), Canada als, de Inter-American Development Bank (IDB) ook ondersteuning gegeven.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCanada geeft donatie aan Crisisteam OW