woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
5
(1)

Campus Village kondigt nieuwe huurprijzen aan na overleg met regering

lees ook ...

Vrouw overvallen door criminelen in eigen huis

I.T. (43) werd plotseling geconfronteerd met een angstaanjagende situatie toen twee criminelen haar slaapkamer binnenstormden door de deur open te trappen. Een van hen trapte haar in de rug terwijl hi...

Na constructieve gesprekken met de regering heeft Studentenhuisvesting Campus Village (SSHCV) verheugd aangekondigd dat er consensus is bereikt over nieuwe huurprijzen en uitbreidingsplannen voor de faciliteit. Vanaf 1 maart 2024 zijn de nieuwe huurprijzen vastgesteld, waarbij de kosten voor een tweepersoonskamer SRD 1000 per maand bedragen en voor een vierpersoonskamer SRD 600 per maand. Bijkomende kosten voor was en drogen zijn niet gesubsidieerd en bedragen SRD 26.

Het gebruik van een eigen koelkast kost SRD 115, terwijl het gebruik van een koelkast van SSHCV SRD 150 bedraagt. Deze aanpassingen zijn mogelijk gemaakt door een goedgekeurde subsidie die gedurende een periode van zes maanden zal worden verstrekt. Daarnaast wordt er gewerkt aan een studiefinancieringsregeling voor studenten, zoals aangegeven door Minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Henry Ori, tijdens de persconferentie van 29 februari 2024.

Wandana Algoe-Pultoo, voorzitter van Campus Village, verklaarde: “We zijn verheugd over de positieve uitkomst van onze gesprekken met de regering en kijken ernaar uit om deze nieuwe ontwikkelingen te implementeren ten behoeve van onze studenten. Dit toont aan dat we samen stappen kunnen zetten om de toegang tot betaalbare huisvesting en onderwijs te verbeteren.”

Op uitnodiging van vicepresident Ronnie Brunswijk heeft het bestuur van SSHCV een bezoek gebracht aan het kabinet op 12 februari 2024, waar diverse belangrijke kwesties werden besproken. Een van de belangrijkste onderwerpen was de aanpak van de schuldenlast van SSHCV. De stichting heeft aangegeven een schuld te hebben van SRD 513.600 voor onder andere nutsvoorzieningen vanaf 2022.

Daarnaast zijn er sinds 2019 geen renovatiewerkzaamheden uitgevoerd, waarvoor een geschatte kostenpost voor renovatie SRD 5,6 miljoen bedraagt. Het bestuur van SSHCV zet zich in om tot een oplossing en consensus te komen met betrekking tot deze financiële verplichtingen, aldus de voorzitter.

Tegelijkertijd heeft het bestuur actie ondernomen om de veiligheid op de campus te verbeteren door de plaatsing van beveiligingspersoneel dat toezicht houdt op en rondom het terrein. Er worden momenteel offertes aangevraagd voor de bouw van een buitenkeuken voor de studenten, wat de faciliteiten van Campus Village verder zal verbeteren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCampus Village kondigt nieuwe huurprijzen aan na overleg met regering