woensdag 8 februari 2023
24.4 C
Paramaribo
-1.3 C
Amsterdam
0
(0)

Campus Para moet “functioneel” zijn

lees ook ...

Trio-granman bespreekt ontwikkelingsvraagstukken met ministe...

Minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), de granman der Trio uit het Kwamalasamutugebied, Jimmy Toeroeman en delegatie hebben vrijdag tijdens een werkbespreking enkele brande...

Helmut Gezius is Gemeenschapsontwikkeling deskundige. Hij  is ervan overtuigd dat  Campus Para meer moet zijn dan gewoon een plek, waar kinderen algemeen onderwijs zullen genieten. Deze school  zal moeten beantwoorden aan de behoeften in de districten Para, Brokopondo en Sipaliwini. Er moet dus sprake zijn van een aangepast curriculum.

Het opleidingsinstituut zal onderwijs op voj- en vosniveau bieden aan ongeveer elfhonderd leerlingen uit deze districten. Tijdens de eerste steenlegging gaf de minister te kennen, dat er reeds lesmateriaal is ontwikkeld voor deze campus. De financierder  is de Islamitische Ontwikkelingsbank(ISDB), en het maakt deel uit van de Secondary and Technical Education Support Project (STES). Het complex komt  aan de Desi Bouterse Highway, bij Hanover in het district Para.

“Om de scholencampus functioneel te maken voor het district zal het onderwijs dat aangeboden zal worden goed kunnen inspelen op het ontwikkelen van de kennis en vaardigheden van de leerlingen gericht op het bevredigen van de behoeften in Para, Sipaliwini en Brokopondo en op het beter benutten van de menselijke, natuurlijke, culturele en economische rijkdommen van deze districten. Het verdient aanbeveling om gelijk ook te denken aan het aanbieden van hbo-onderwijs. Veel meer leerlingen kunnen dan in het gebied blijven om er te studeren en om er later te werken”, is het advies van Gezius.

“Anders zetten we alleen maar een gebouw op dat modern is in faciliteiten en opzet, maar verder geen toegevoegde waarde heeft voor haar omgeving”, houd hij voor.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

7 REACTIES

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCampus Para moet "functioneel" zijn