dinsdag 23 april 2024
27 C
Paramaribo
7.8 C
Amsterdam
2
(2)

Cadetten Militaire Academie ronden rimboe-training af

lees ook ...

Het probleem van transport leerkrachten binnenland

Het transporteren van leerkrachten naar het binnenland behoort volgens minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC) en een deel van zijn staf tot één van de grote problemen van deze r...

Gedurende tien dagen hebben 17 cadetten van de Militaire Academie (MA), hun vaardigheden in overlevingstactieken, bivakaspecten en reactie-schieten aangescherpt. Deze zware rimboe-training en eindoefening werd gehouden te Kamp Monsanto, Bosbivak (BBZ) en omgeving. Het gaat om cadetten van de officiers bacheloropleiding (Infanterie/Logistiek 2019-01).

Cadetten tijdens de rimboe-training. Foto: Defensie

Deze veldoefening was bedoeld om de cadetten de nodige kennis en vaardigheden van het gevecht bij te brengen op individueel en pelotonsniveau, door zoveel als mogelijk de realiteit na te bootsen onder zware fysieke en mentale druk, zegt majoor Irish Sanches, commandant van de Militaire Academie. Nu zullen de cadetten starten met hu stageperiode.

Tijdens en na de stage zitten ze dan in de afstudeerfase. In totaal bestaat de opleiding uit 19 cadetten. 2 cadetten van de opleiding (Infanterie) zijn eerder in Jamaica getraind. Hun stage is reeds achter de rug en zij zijn momenteel al bezig met hun afstudeerthesis. Deze veldoefening, die op 28 november 2022 van start ging, stond onder leiding van kapitein Jermain Fraser.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCadetten Militaire Academie ronden rimboe-training af