zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

C-47 zet thuisblijfactie voort na breed gedragen steun

lees ook ...

Stichting Jongeren voor een stabiele toekomst

In het kader van zijn opendeurbeleid werd de voorzitter van Stichting Jongeren  voor een Stabiele Toekomst , Carlo Renfrum, ontvangen door minister Steven Mac Andrew van Arbeid Werkgelegenheid & J...

Na een besluit van de vakcentrale C-47 zal het actiemodel van massaal thuisblijven worden voortgezet vanaf maandag. Dit besluit volgt op brede steun van aangesloten lidbonden en samenwerkende vakorganisaties voor de actie om op donderdag en vrijdag thuis te blijven.

Op vrijdag heeft C-47 een spoedbijeenkomst van de Assemblee van de Arbeid gehouden. De besturen van de aangesloten lidbonden hebben besloten om de actie voort te zetten. Tot op heden heeft de regering nog geen reactie gegeven op de brief die eerder is verzonden over het terugdraaien van de stroomtarieven.

De regering heeft onder andere Ravaksur uitgenodigd voor een bespreking over de stroomtarieven, waarop Ravaksur en andere delen van de vakbeweging kritiek hebben geuit vanwege de wijze waarop de verhogingen zijn doorgevoerd. C-47 heeft besloten om ook aan deze vergadering deel te nemen, om te voorkomen dat er besluiten worden genomen zonder enige inbreng van de vakcentrale.

Oorspronkelijk stond de vergadering tussen de regering en Ravaksur en andere delen van de vakbeweging gepland op 6 mei om de bezwaren tegen de verhoogde stroomtarieven te bespreken. De vergadering is verplaatst naar dinsdag 7 mei 2024.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameC-47 zet thuisblijfactie voort na breed gedragen steun