Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

BvL gaat in hoger beroep

Geplaatst

op

door

De Bond van Leraren (BvL) zal het vonnis van de kortgedingrechter uitvoeren en de schooldeuren gaan morgen open. Als de staking niet wordt opgeheven, dan moet de bond SRD 10.000 per uur betalen. Na het aanhoren van het vonnis heeft BvL-voorzitter Reshma Mangre, aan journalisten gezegd hoger beroep te zullen aantekenen. Als het vonnis op schrift is, zullen verdere stappen worden ondernomen.

De BvL-voorzitter houdt vast aan het standpunt van de organisatie dat het benoemen van een managementteam niet kan worden doorgedrukt door minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Dit terwijl de bond voorstellen heeft gedaan aan de minister. De beslissing zou eenzijdig zijn genomen door de bewindsvrouw. De BvL vindt dat onderdirecteuren die in aanmerking kwamen om directeur te worden, geen doorgroeimogelijkheden hebben. 

De BvL vindt dat met het mes op de keel leraren gedwongen worden om aan het werk te gaan, terwijl er zoveel problemen zijn in  het onderwijs. Binnen drie uren moet de staking worden opgeheven. Dat zal de BvL ook doen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Tommie Christaan in Surinaamse video clip van Damaru

Geplaatst

op

door
Lees verder

Suriname

Hoofd Luchtvaartdienst ontheven

Geplaatst

op

door

Het hoofd van de Luchtvaartdienst, Faizel Baarn, is met onmiddellijke ingang uit zijn functie ontheven. In het voorbije weekend is het besluit bekrachtigd tijdens een vergadering op het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C).

Zijn buitenfunctiestelling houdt direct verband met de verdwijning van het tweemotorig vliegtuig. Het toestel is op 12 oktober vanaf het vliegveld Zorg en Hoop opgestegen. Kort daarna is het radiocontact met de luchtverkeersleiders verbroken.

Als eindbestemming was Curaçao opgegeven. In het toestel zaten er vermoedelijk twee personen. Contact tussen Suriname en buitenlandse luchtverkeersdiensten heeft aan het licht gebracht, dat het vliegtuig niet in Curaçao is aangekomen. Formeel wordt dit toestel als “vermist” aangemerkt.

Lees verder

Meest gelezen

X