donderdag 28 maart 2024
35 C
Paramaribo
10.1 C
Amsterdam
0
(0)

BVH bezoekt president Santokhi

lees ook ...

Minister Mac Andrew moedigt jongeren in Coronie aan computer...

Op donderdag 21 maart 2024 is het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) gestart met een computertraining in Coronie. De training is bedoeld voor een geselecteerde groep jongere...

President Chandrikapersad Santokhi heeft op 24 februari jongstleden de Bond van Veiligheidsagenten voor Hoogwaardigheidsbekleders (BVH ontvangen op zijn kabinet. De bond wenste de werkafspraken rakende het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) met de president te bespreken. 

Bij de ontmoeting waren onder andere aanwezig BVH-voorzitter Erwin Morgenstond, DNV-directeur Shivanand Ramlall en Adjaykoemar Moensi, directeur Bestuurs- en Administratieve Aangelegenheden van het Kabinet van de President. Directeur Moensi was door de president aangewezen om de onderhandelingen op te starten.

Het concept handvest van het DNV werd bij deze gelegenheid overhandigd aan het staatshoofd. Dit document bevat de bevoegdheden en gedragingen van functionarissen binnen de organisatie. Voorzitter Morgenstond gaf aan dat het veel werk heeft gekost om het concept handvest op te stellen en dat er zeker correcties zullen komen.

President Santokhi gaf aan dat de controle-, opsporings- en veiligheidsdiensten moeten worden geprofessionaliseerd en geherstructureerd, maar dat er al een begin aan is gemaakt. De regeringsleider stond ook stil bij het trainen en uitbreiden van het personeel alsook het opzetten van een presidentiële garde.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBVH bezoekt president Santokhi