Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Buza directeur Mac Intosh: “Suriname heeft hotelprijzen New York niet in de hand”

Geplaatst

op

door

De prijzen voor hotelaccommodaties in New York heeft Suriname niet in de hand, zegt de directeur van het ministerie van Buitenlandse Zaken (Buza), Miriam Mac Intosh. Zij doet deze uitspraak naar aanleiding van een in de Ware Tijd verschenen artikel, dat vicepresident Michael Ashwin Adhin voor de high level week in verband met de 74ste jaarvergadering van de Verenigde Naties een peperdure hotelkamer heeft geboekt. Volgens de krant betaalt de Staat in New York York voor een dertienkoppige delegatie zeker 81.000 US dollar. In deze periode neemt volgens Mac Intosh de druk op accommodaties toe.

Volgens haar maakt de vrije markt in Amerika er gretig gebruik van door de prijzen op te schroeven. “De prijs schiet dan omhoog en dat heeft geen enkel land of delegatie in de hand”, zegt de directeur. “Rekeninghoudend met de vrije markt in New York en met name in Manhattan, zijn dit de normale en gangbare prijzen.”

Directeur Mac Intosch legt uit, dat New York één van de duurste metropolen in de wereld is. De 193 landen die aan de algemene vergadering deelnemen, zijn grotendeels op hoog niveau aanwezig met delegaties van minimaal vijf personen. Echter zijn er ook delegaties van wel 50 tot 60 man zoals de VS, Frankrijk, China en Afrikaanse landen. De aanwezigheid van dit aantal gasten doet de druk op accommodaties in Manhattan toenemen, met het opschroeven van de prijzen tot gevolg. De gemiddelde prijs in New York zonder de high level week van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN) is minimaal 250 US dollar. Suriname reserveert van tevoren, waardoor het land nog geen exorbitante bedragen hoeft neer te tellen. Volgens de Buza-directeur zijn dit realiteiten waarmee wij moeten dealen.

Vicepresident Adhin zal op 26 september in New York, namens president Desiré Bouterse, de AVVN toespreken. Ook minister Yldiz Pollack-Beighle van Buza maakt deel uit van de delegatie.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Openbare bijeenkomst stopgezet door politie van Para

Geplaatst

op

door

Een openbare bijeenkomst van de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) is met medewerking van de politie van Para stopgezet na overleg met de districtscommissaris(dc), omdat er geen vergunning is aangevraagd en verleend. De voorzitter van de VHP, Chandrikapersad Santokhi, was aan het woord en heeft zijn toespraak beëindigd en zich verontschuldigd bij de aanwezige wetsdienaren. De politie heeft de plek verlaten, nadat ze ervan overtuigd waren dat het publiek was vertrokken.   

De openbare bijeenkomst van vrijdag 6 december in het gemeenschapshuis te Bernharddorp is vermoedelijk gestart om 19.00u en is  bij aankomst van de politie omstreeks 19.30u afgesloten.  Met het stopzetten van deze illegale activiteit is een rechtmatige bestuurskundige handeling gepleegd. Het is een wettelijke verplichting van de burgerij om vergunning/toestemming te vragen aan het bestuursorgaan, in deze de districtscommissaris, voor het houden van een openbare activiteit.

Met de aanvraag van de vergunning kunnen veiligheidsmaatregelen worden getroffen om mogelijke uitspattingen of wanordelijkheden te voorkomen. Voorts wordt middels vergunningsvoorwaarden en bepalingen, richtlijnen gegeven aan de vergunninghouder voor het verloop van de openbare activiteit.

Lees verder

Suriname

Backtrackroute heeft permanente controlepost

Geplaatst

op

door

De chaos die lange tijd heerste bij de backtrackroute in Nickerie, is vanaf vrijdag voor een belangrijk deel verholpen. Met de ingebruikname van permanente controleposten aan Surinaamse zijde is er volgens minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie beter zicht op wie het land binnenkomt en wat gebeurt in dat gebied.

Naast de politie zijn er ook douaneambtenaren, medewerkers van het Bureau Openbare Gezondheidszorg en de militaire politie aanwezig om een oogje in het zeil te houden. “Ik heb een paar maanden terug gezegd, dat de permanente controle vóór eind van het jaar een feit wordt. Het voorwerk was niet gemakkelijk maar, we hebben het gerealiseerd”, zegt Getrouw.  De bewakingsposten hebben lang op zich laten wachten, omdat een aantal zaken gerealiseerd moesten worden. Vooral voor het regelen van administratieve zaken was veel tijd nodig.

Behalve de controle op illegale passagiers zal er ook toezicht worden gehouden op goederen, die vanuit Guyana worden ingevoerd. De bedoeling is dat binnenkort ook voor het gebied rond Apoera permanente controle van de politie komt. Er moeten volgens de minister vervolggesprekken worden gevoerd met zijn collega van Guyana om vast te stellen welke goederen en hoeveel daarvan zonder vergunning ingevoerd mogen worden.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen