vrijdag 31 maart 2023
32 C
Paramaribo
10.3 C
Amsterdam
0
(0)

Buurtmanagers stuiten op scherpe voorwerpen bij leerlingen op scholen

lees ook ...

Kromosoeto opnieuw achter grendels

De autoriteiten hebben tijdens onderzoek genoeg reden gevonden om  ex-directeur Ginmardo Kromosoeto van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB), donderdag nogmaals achter slot en grendel te plaatsen. Zijn ...

Op de A.R. Leeuwin- en de A.T. Calorschool zijn er veiligheidscontroles uitgevoerd door de buurtmanagers. Bij deze controles zijn er scherpe voorwerpen en afrokammen, scheerbladen, stukjes gebroken spiegels en haaknaalden op enkele leerlingen aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. 

Daarnaast zijn er door de Landelijke Coördinator Buurtmanagement, de inspecteur van politie 2e klasse Henry Kia motivatiegesprekken gevoerd. Het is de bedoeling dat de schoolkinderen zich weer focussen op hun schoolprestaties en het gevecht achterwege laten.

De buurtmanagers zullen wekelijks verschillende scholen aandoen voor de veiligheidscontrole. Aangezien de jeugd de toekomst is van morgen wordt er gewerkt aan het weerbaar maken en beschermen van de jeugd. Aan de ouders en of verzorgers wordt ten overvloede het beroep gedaan te blijven praten met hun kroost.

Door de politie wordt benadrukt om ook regelmatig de schooltassen van hun kinderen te controleren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBuurtmanagers stuiten op scherpe voorwerpen bij leerlingen op scholen