dinsdag 25 juni 2024
25.3 C
Paramaribo
25.5 C
Amsterdam
0
(0)

Buurtmanager voor het dorp Santigron aangesteld

lees ook ...

Braziliaanse verdachte aangehouden voor voertuigverduisterin...

De 39-jarige L.M een Braziliaanse staatsburger die illegaal in Suriname verblijft, is aangehouden door een gemengd team van de politie. Hij wordt beschuldigd van verduistering van een voertu...

De agent van politie 1ste klasse de heer SABAJO, buurtmanager van Lelydorp-Oost, bracht op vrijdag 21 april 2023 een kennismakingsbezoek aan het dorpsbestuur van het dorp Santigron aan de Saramaccarivier in wanica. De Regio Commandant Midden, N. Farina en enkele buurtmanagers van het district Wanica waren daarbij aanwezig.

Het dorpsbestuur was onder leiding van kapitein J. Landveld. Buurtmanager, majoor van politie A. Watchman gaf in haar inleiding aan, dat een buurtmanager een politieagent is met bevoegdheden, die zich meer richten op het sociale contact met de gemeenschap. Verder zorgt de buurtmanager voor criminaliteitspreventie en zet zich in voor de veiligheid binnen zijn werkgebied. Indien nodig kan de buurtmanager diverse instanties inschakelen.

De dorpskapitein zei in haar toespraak erg blij te zijn met de aangewezen buurtmanager voor het dorp. Het dorp heeft te kampen met veel problemen waaronder: drugs – en alcohol misbruik; vechtpartijen, drop outs en dat criminelen zich vaker schuil houden in het dorp. De regio commandant Midden N. Farina, zei in haar toespraak dat met de buurtmanager, de politiezorg dichter bij het dorp is gebracht, waarbij betrokkenheid van de samenleving in de criminaliteitsbestrijding meer tot uiting moet komen.

Zij drukte het dorpsbestuur ook op het hart om samen met de politie te werken aan het bestrijden van criminaliteit en een leefbare samenleving in het dorp te creëren. De buurtmanager zal samen met het dorpsbestuur nagaan wat de oorzaken zijn van de problemen en zal samen aan een oplossing worden gewerkt. De kapitein was tevreden en zegde de buurtmanager haar ondersteuning en medewerking toe.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBuurtmanager voor het dorp Santigron aangesteld