zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Buurtmanager en politie houden voorlichtingssessies voor leerlingen in district Para

lees ook ...

Presidentiële monitoringsteam bezoekt minister Sozavo

‘Brede Welzijn voor de mens met een beperking’ is een Presidentiële Monitoringsteam. Op 10 mei jongstleden was dit team bij minister Ines Pané van Sociale Zaken en Volkshuisvesting voor een constructi...

Op woensdag 24 april 2024 organiseerde de buurtmanager van het ressort Rijsdijk, majoor K. Pengel van politie, samen met medewerkers van de afdeling Jeugdzaken motivatie- en voorlichtingssessies voor leerlingen van MULO Onverdacht en O.S. Onverdacht. Deze belangrijke sessies vonden plaats in het André Brahim stadion in het district Para van 09.00 uur v.m. tot en met 12.00 uur v.m., in aanwezigheid van een vertegenwoordiger van het districtscommissariaat van Para.

Tijdens deze sessies werden de leerlingen geïnformeerd over verschillende strafbare feiten, waaronder feitelijke aanranding, diefstal, bedreiging, seksueel misbruik, mishandeling, vechten, gangvorming op scholen, vernieling en pornografie. Ook werd de nadruk gelegd op de ernstige gevolgen die deze strafbare feiten kunnen hebben.

Met het oog op het ingaan van het derde kwartaal van het schooljaar, was het doel van deze sessies om de motivatie van de leerlingen te vergroten, zodat ze elkaar positief kunnen beïnvloeden om betere schoolprestaties te behalen. Daarbij werd benadrukt hoe belangrijk het is dat de leerlingen hun gedrag tegenover hun ouders/verzorgers, leerkrachten en medescholieren in acht nemen.

Als boodschap kregen de scholieren mee om social media op een nuttige manier te gebruiken en om bij elke confrontatie met een strafbaar feit direct de politie in te schakelen via het nummer 115 of het dichtstbijzijnde politiebureau. Ook werd het belang van het behalen van een diploma benadrukt als cruciaal voor hun toekomst.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBuurtmanager en politie houden voorlichtingssessies voor leerlingen in district Para